Zobrazeno 1 - 10
of 153
pro vyhledávání: '"habanero pepper"'
Autor:
José Arturo Olguín-Rojas, Lucio Abel Vázquez-León, Miguel Palma, María Teresa Fernández-Ponce, Lourdes Casas, Gerardo Fernández Barbero, Guadalupe del Carmen Rodríguez-Jimenes
Publikováno v:
Agronomy, Vol 14, Iss 4, p 660 (2024)
Inadequately managed agricultural waste significantly impacts the environment, health, and economy. This pollution stems from the underutilization, inadequate awareness, and insufficient treatment of agricultural waste. Fruit and vegetable wastes are
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9a138138e6794f4ca8f91f9e9bbe3c48
Autor:
Fabiola León-García, Federico García-Laynes, Georgina Estrada-Tapia, Miriam Monforte-González, Manuel Martínez-Estevez, Ileana Echevarría-Machado
Publikováno v:
Plants, Vol 13, Iss 6, p 812 (2024)
Plant glutamate receptors (GLRs) are integral membrane proteins that function as non-selective cation channels, involved in the regulation of developmental events crucial in plants. Knowledge of these proteins is restricted to a few species and their
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2140ac20d8374a68b04d0dacf73fcaea
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 1, Iss , Pp 100137- (2022)
Peppers are highly perishable vegetables, especially in tropical countries. Fermentation may serve as a bio-preservation approach to reduce spoilage, and valorization-enhancing process to improve sensory properties, safety, and nutritional value. The
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fe0b8a42c53e45cbaf6d4eed3640ddc8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Diego López-Salas, Julio Enrique Oney-Montalvo, Emmanuel Ramírez-Rivera, Manuel Octavio Ramírez-Sucre, Ingrid Mayanin Rodríguez-Buenfil
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 22, p 3618 (2022)
Habanero pepper is recognized for its appealing aroma and flavor. Lactic acid fermentation can improve these sensory properties, especially aroma, by the synthesis of volatile compounds, which might also increase the consumer preference. Thus, the ai
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/229220757baa4624b186ac996097cdbd
Kinetics of Phosphorus Uptake through Roots of Habanero Pepper (Capsicum chinense Jacq. cv. Mayapán)
Autor:
Carmen Yam-Chimal, Luis Ramírez-y-Avilés, Jorge Navarro-Alberto, Francisco Solorio-Sánchez, Eduardo Villanueva-Couoh, José Noh-Medina
Publikováno v:
Agriculture, Vol 12, Iss 9, p 1389 (2022)
The application of enzymatic kinetics theory on the nutrition of horticultural species is scarce. Imax and Km describe the kinetics of nutrient absorption by the plant. Imax and Km are necessary to predict phosphorus (P) uptake from soil using mathem
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9155c682b95247258002d6b1e95fe78e
Autor:
Julio Enrique Oney-Montalvo, Diego López-Salas, Emmanuel Ramírez-Rivera, Manuel Octavio Ramírez-Sucre, Ingrid Mayanin Rodríguez-Buenfil
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 8, Iss 5, p 428 (2022)
The aim of this research was to evaluate the effect of soil on the concentration of the main volatile compounds in the Habanero pepper (Capsicum chinense Jacq.). Plants were cultivated in three soils named, corresponding to the Maya classification, a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c985978f57be41aea959bc6d40bbde2b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.