Zobrazeno 1 - 10
of 35
pro vyhledávání: '"green extraction technique"'
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 14, p 3428 (2024)
Inulin is a carbohydrate that belongs to fructans; due to its health benefits, it is widely used in the food and pharmaceutical industries. In this research, cabuya (Agave americana) was employed to obtain inulin by pulsed electric field-assisted ext
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/310dc58dd92541ba9f3d101213216cc9
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 11, p 1713 (2024)
Supercritical fluid extraction (SFE) techniques have garnered significant attention as green and sustainable methods for obtaining biologically active substances from a diverse array of plant byproducts. This paper comprehensively reviews the use of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/31ffbcfcfd25424e8e2898c1ca33df36
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ana Perez-Vazquez, Paula Barciela, Maria Carpena, Pauline Donn, Sepidar Seyyedi-Mansour, Hui Cao, Maria Fraga-Corral, Paz Otero, Jesus Simal-Gandara, Mguel A. Prieto, Lucia Cassani
Publikováno v:
Engineering Proceedings, Vol 37, Iss 1, p 115 (2023)
Supercritical fluid extraction (SFE) is a non-conventional extraction technique that can be used in the food industry because it can recover both polar and non-polar compounds. This technique is carried out above the critical point of the extraction
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/289cdeb6cf314af59b71debe1ac5560d
Autor:
Ana Perez-Vazquez, Maria Carpena, Paula Barciela, Lucia Cassani, Jesus Simal-Gandara, Miguel A. Prieto
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 12, Iss 3, p 612 (2023)
Seaweeds are an underutilized food in the Western world, but they are widely consumed in Asia, with China being the world’s larger producer. Seaweeds have gained attention in the food industry in recent years because of their composition, which inc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/af059eb3c04e4a1eb192fabc2d58730f
Autor:
Nowak Anna, Klimowicz Adam, Duchnik Wiktoria, Kucharski Łukasz, Florkowska Katarzyna, Muzykiewicz Anna, Wira Daria, Zielonkabrzezicka Joanna, Siedłowska Anita, Nadarzewska Kinga
Publikováno v:
Herba Polonica, Vol 65, Iss 4, Pp 18-30 (2019)
Introduction: Fireweed (Epilobium angustifolium (L.) Holub) is a common weed growing on meadows, roadside and agricultural wasteland, creating vast, rapidly spreading fields.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cf2e7837b0174fb3ba71d5a0923553e8
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 18, p 2727 (2022)
The design of experiment (DoE) approach was used to optimize the extraction of polyphenols from blackcurrant by-products with microwave-assisted extraction and deionized water as a green solvent. Three factors (microwave power, extraction time, and s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8c60b6f3a3cf4345ad9b54a1baf0973e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.