Zobrazeno 1 - 10
of 48
pro vyhledávání: '"grapevine variety"'
Autor:
DIMITAR R. DIMITROV, ANATOLI M. ILIEV
Publikováno v:
Scientific Study & Research: Chemistry & Chemical Engineering, Biotechnology, Food Industry, Vol 22, Iss 2, Pp 201-212 (2021)
In order to determine the effect of some rootstocks on the volatile composition of red wines from three harvests (2017, 2018 and 2019) of the grafted interspecific hybrid variety Kaylashki Rubin a gas chromatographic (GC-FID) study was performed. The
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/379badb7b20b42c8a4af35a18e867f4d
Kniha
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Dušica Ćirković, Saša Matijašević, Bratislav Ćirković, Darko Laketić, Zoran Jovanović, Boban Kostić, Zoran Bešlić, Milica Sredojević, Živoslav Tešić, Tijana Banjanac, Uroš Gašić
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 8, Iss 4, p 296 (2022)
The variety Prokupac is the dominant variety in the vineyards of Southern Serbia, which produces quality wines of characteristic and unique tastes. In the agroecological conditions of the Prokuplje vine district, the influence of manual defoliation o
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cf6c44e0aac7432a93ea868b822810de
Autor:
Ágnes Diána Nyitrainé Sárdy, Márta Ladányi, Zsuzsanna Varga, Áron Pál Szövényi, Réka Matolcsi
Publikováno v:
Diversity, Vol 14, Iss 2, p 74 (2022)
Nuclear magnetic resonance (NMR) spectroscopy is an innovative method for wine analysis. Every grapevine variety has a unique structural formula, which can be considered as the genetic fingerprint of the plant. This specificity appears in the composi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f835c9ff174a4b5794feb7d56ade5338
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 33, Iss 6, Pp 570-579 (2015)
The Cerason variety is a hybrid from the cross of Merlan × Fratava varieties and its registration took place in 2008. In the category of fungus-resistant (PIWI) grapevine varieties, Cerason represents a very prospective variety. This study deals wit
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bef2df4a34ed4765909a2c61ece03b9b
Autor:
Jančić, Rade
Publikováno v:
Универзитет у Београду
Mоrfоloškа i mоlеkularnа kаrаktеrizаciја pоtеnciјаlnih klоnоvа sоrtе vinоvе lоzе Vrаnаc Rezime Klonska selekcija se zasniva na unutarsortnoj genetičkoj varijabilnosti. Genetske varijacije potiču uglavnom od sponatanih, p
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=nardusnacion::6716f00468fcbf2945007432df93db6b
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_21475
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_nardus_21475
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Lubomír Lampíř
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 31, Iss 2, Pp 172-179 (2013)
The authenticity of grapevine varieties is a very important topic in the Czech Republic, where varietal wines is very important for wine drinkers. The wines from 7 grapevine varieties were investigated. Sixteen phenolic compounds belonging among hydr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bb3822c79c094c8c9608b94a2926207a
Publikováno v:
Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca: Horticulture, Vol 73, Iss 2, Pp 219-220 (2016)
At Research Station for Viticulture and Enology Blaj (SCDVV Blaj), is a continuous process to improve and to obtain the new grapevine varieties, by sexual crossbreeding and clonal selection, varieties with high sugar accumulation and with equilibrate
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/379e8d155a274814a1d17903141645e8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.