Zobrazeno 1 - 10
of 239
pro vyhledávání: '"grape withering"'
Autor:
Morozova, Ksenia, Romano, Andrea, Lonardi, Francesco, Ferrarini, Roberto, Biasioli, Franco, Scampicchio, Matteo
Publikováno v:
In Thermochimica Acta 20 April 2016 630:31-36
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Davide Slaghenaufi, Anita Boscaini, Alessandro Prandi, Andrea Dal Cin, Vittorio Zandonà, Giovanni Luzzini, Maurizio Ugliano
Publikováno v:
Molecules, Vol 25, Iss 9, p 2141 (2020)
Withering is a practice traditionally used in various regions to produce sweet or dry wines. During withering there is an increase in sugar content but also a modification in volatile compound profiles. Controlling metabolic changes through the dehyd
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0d63b2610ac0408c9dfc8995d310bbdd
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Fabio Mencarelli, Daniele Accordini, Claudio D'Onofrio, E. Tosi, Andrea Bellincontro, Fabiola Matarese
Publikováno v:
Food Chemistry. 213:378-387
Amarone wine is different from regular dry wine due to the postharvest withering of Corvina, Corvinone and Rondinella grapes. Grapes were withered in a commercial facility with variability in terms of temperature and relative humidity (R.H.). Sugar c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Anita Boscaini, Andrea Dal Cin, Giovanni Luzzini, Maurizio Ugliano, Alessandro Prandi, Vittorio Zandonà, Davide Slaghenaufi
Publikováno v:
Molecules
Volume 25
Issue 9
Molecules, Vol 25, Iss 2141, p 2141 (2020)
Volume 25
Issue 9
Molecules, Vol 25, Iss 2141, p 2141 (2020)
Withering is a practice traditionally used in various regions to produce sweet or dry wines. During withering there is an increase in sugar content but also a modification in volatile compound profiles. Controlling metabolic changes through the dehyd
Publikováno v:
Journal of the Science of Food and Agriculture. 95:3144-3149
BACKGROUND Wineries need new practical and quick instruments, non-destructive and able to quantitatively evaluate during withering the parameters that impact product quality. The aim of the work was to test an optical portable system (visible near-in
Autor:
Roberto Ferrarini, Francesco Lonardi, Andrea Romano, Ksenia Morozova, Franco Biasioli, Matteo Scampicchio
This work aimed at monitoring the metabolic activity of grapes during withering by microcalorimetry. Samples of Corvina grapes, a cultivar used in the production of Amarone wine, were dehydrated for about 120 days at an industrial scale plants ( frut
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::035465bc0da04b5c43bd66095d9c961c
http://hdl.handle.net/10449/30550
http://hdl.handle.net/10449/30550