Zobrazeno 1 - 10
of 44
pro vyhledávání: '"grape pomace extracts"'
Autor:
Josipa Martinović, Rita Ambrus, Mirela Planinić, Gordana Šelo, Ana-Marija Klarić, Gabriela Perković, Ana Bucić-Kojić
Publikováno v:
Gels, Vol 10, Iss 6, p 353 (2024)
The phenols from grape pomace have remarkable beneficial effects on health prevention due to their biological activity, but these are often limited by their bioaccessibility in the gastrointestinal tract. Encapsulation could protect the phenolics dur
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2284de9e4c3144b8bd74a265303e3fcf
Autor:
Daniela Sateriale, Giuseppina Forgione, Martina Di Rosario, Chiara Pagliuca, Roberta Colicchio, Paola Salvatore, Marina Paolucci, Caterina Pagliarulo
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 12, Iss 3, p 437 (2024)
Grape pomace is the main by-product of vine-winery chains. It requires adequate treatment and disposal but is also an economically underused source of bioactive plant secondary metabolites. This study aimed to investigate the antibacterial effects of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/81a4cf407232498685b2fc04d1fec77d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Tomasz Wasilewski, Zofia Hordyjewicz-Baran, Magdalena Zarębska, Natalia Stanek, Ewa Zajszły-Turko, Magdalena Tomaka, Tomasz Bujak, Zofia Nizioł-Łukaszewska
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 8, p 2444 (2022)
This study sought to evaluate the possibility of using grape pomace, a waste material from wine production, for the preparation of cosmetic components. Following the existing clear research trend related to improving the safety of cleansing cosmetics
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0e9b761c39a6490b8c9abc84776b90d9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Alberto Guadarrana, Laura Laguna, Diego Taladrid, M. Victoria Moreno-Arribas, Begoña Bartolomé, Victor D. Vendrell
Publikováno v:
Digital.CSIC. Repositorio Institucional del CSIC
instname
instname
High blood pressure is a risk factor for developing cardiovascular diseases. Reduction of dietary salt intake is recommended, particularly for hypertensive subjects. However, most do not adhere to a low-sodium diet as it lacks sensory appeal. The aim
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::e5fff79748b80ebcf8fde27d4357b9ad
http://hdl.handle.net/10261/217866
http://hdl.handle.net/10261/217866
Autor:
Irene Gil-Sánchez, Marisa Sanz-Buenhombre, Begoña Bartolomé, M. Victoria Moreno-Arribas, Alberto Guadarrama, Carolina Cueva
Publikováno v:
Digital.CSIC. Repositorio Institucional del CSIC
instname
instname
Grape pomace is a winery by-product rich in polyphenols and dietary fibre, two food constituents in whose bioaccessibility gut microbiota is implicated. To overcome the limitations of in vivo studies concerning difficult access to proximal regions of