Zobrazeno 1 - 10
of 40
pro vyhledávání: '"golestan cohort study"'
Autor:
Asieh Mansour, Sayed Mahmoud Sajjadi-Jazi, Maryam Mirahmad, Pooria Asili, Maryam Sharafkhah, Sahar Masoudi, Hossein Poustchi, Akram Pourshams, Maryam Hashemian, Azita Hekmatdoost, Reza Malekzadeh
Publikováno v:
Nutrition Journal, Vol 23, Iss 1, Pp 1-16 (2024)
Abstract Background Less is known whether the amino acid composition of dietary protein sources effects on long-term health outcomes. We aimed to evaluate the association between dietary amino acid composition and all-cause and cause-specific mortali
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/03b53dae541a42cc8fba2503d0125c61
Autor:
Zeinab Ghorbani, Morvarid Noormohammadi, Asma Kazemi, Hossein Poustchi, Akram Pourshams, Fahimeh Martami, Maryam Hashemian, Reza Malekzadeh, Azita Hekmatdoost
Publikováno v:
Nutrition Journal, Vol 22, Iss 1, Pp 1-18 (2023)
Abstract Background Although studies have reported an inverse association between fruits, vegetables, and fiber consumption and all-cause and cause-specific mortality, the issue remains incompletely defined in the Middle Eastern population. Aims The
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4d76f0f10bdf4eb1830efaf41cfe8b84
Autor:
Neda Ghamarzad Shishavan, Sahar Masoudi, Ashraf Mohamadkhani, Sadaf G. Sepanlou, Maryam Sharafkhah, Hossein Poustchi, Mehdi Mohamadnejad, Azita Hekmatdoost, Akram Pourshams
Publikováno v:
Nutrition Journal, Vol 20, Iss 1, Pp 1-14 (2021)
Abstract Background As pancreatic cancer (PC) is a malignancy with poor prognosis, finding strategies for its prevention became a notable priority. Among all the factors influencing the risk of PC, dietary items especially fats are considered as the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4d0659cc55754453bbe23386ba9d242c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Sahar Masoudi, Sadaf G. Sepanlou, Akram Pourshams, Hossein Poustchi, Mehdi Mohamadnejad, Neda Ghamarzad Shishavan, Azita Hekmatdoost, Maryam Sharafkhah, Ashraf Mohamadkhani
Publikováno v:
Nutrition Journal
Nutrition Journal, Vol 20, Iss 1, Pp 1-14 (2021)
Nutrition Journal, Vol 20, Iss 1, Pp 1-14 (2021)
Background As pancreatic cancer (PC) is a malignancy with poor prognosis, finding strategies for its prevention became a notable priority. Among all the factors influencing the risk of PC, dietary items especially fats are considered as the most modi
Autor:
Maryam Sharafkhah, Sanford M. Dawsey, Masoud Khoshnia, Abdolsamad Gharavi, Akram Pourshams, Qian Wang, Maryam Hashemian, Arash Etemadi, Hossein Poustchi, Sadaf G. Sepanlou, Farin Kamangar, Paolo Boffetta, Reza Malekzadeh, Christian C. Abnet, Akbar Fazeltabar Malekshah
Publikováno v:
Cancer causescontrol : CCC. 32(5)
Purpose: The lung cancer incidence in Iran has increased almost ten times over the past three decades. In addition to the known causes such as smoking and certain occupational exposure, dietary quality has been suggested to play a role in lung cancer
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Hassan Niksima, Arash Tehrani Banihashemi, Marzieh Nojomi, Maryam Hashemian, Reza Malekzaddeh, Azadeh Mottaghi
Publikováno v:
Medical Journal of the Islamic Republic of Iran
Background: Dietary patterns and diet quality index (DQI) are widely discussed in relation with different health conditions and have recently been taken into consideration for all cancer types. Since chronic inflammation has been recognized as an imp