Zobrazeno 1 - 10
of 165
pro vyhledávání: '"glutathione status"'
Autor:
Rezeda A. Ishkaeva, Mohamed Zoughaib, Alexander V. Laikov, Plamena R. Angelova, Timur I. Abdullin
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 11, Iss 2, p 391 (2022)
Thiol compounds including predominantly glutathione (GSH) are key components of redox homeostasis, which are involved in the protection and regulation of mammalian cells. The assessment of cell redox status by means of in situ analysis of GSH in livi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/266e3c13740c4a9dad42cbc723a92236
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Paula B. Andrade, José A. Pereira, Fernando Remião, Federico Ferreres, Patrícia Valentão, Fátima Fernandes, Carla Sousa
Publikováno v:
Molecules, Vol 17, Iss 5, Pp 5269-5288 (2012)
This study aims to evaluate the antioxidant potential of extracts of Brassica oleracea L. var. acephala DC. (kale) and several materials of Pieris brassicae L., a common pest of Brassica cultures using a cellular model with hamster lung fibroblast (V
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/27c6f99e47e141f8a0cd4e4e7585f190
Autor:
J. Voces, A.C. Cabral de Oliveira, J.G. Prieto, L. Vila, A.C. Perez, I.D.G. Duarte, A.I. Alvarez
Publikováno v:
Brazilian Journal of Medical and Biological Research, Vol 37, Iss 12, Pp 1863-1871 (2004)
Enzymatic activity was analyzed in the soleus, gastrocnemius (red and white) and plantaris muscles of acutely exercised rats after long-term administration of Panax ginseng extract in order to evaluate the protective role of ginseng against skeletal
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0a3d892b570a45b7a440740028126abe
Autor:
Isabel Medina, Maria Rosa Nogués, Marta Romeu, Vanessa Sánchez-Martos, Núria Taltavull, Bernat Miralles-Pérez, Lucía Méndez, Josep Lluís Torres, Sara Ramos-Romero
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 332, p 332 (2021)
Foods
Volume 10
Issue 2
Digital.CSIC. Repositorio Institucional del CSIC
instname
Foods
Volume 10
Issue 2
Digital.CSIC. Repositorio Institucional del CSIC
instname
The combined supplementation of buckwheat D-fagomine (FG) and fish omega-3 polyunsaturated fatty acids (ω-3 PUFA) attenuates the development of insulin resistance in rats fed a high-fat (HF) diet. This study aimed to examine the effects of combined
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Filippo Giorgio Di Girolamo, Pierandrea Vinci, Roberta Situlin, Nicola Fiotti, Martina Heer, Gianni Biolo, Mauro Giordano, Mariella Sturma, F. Agostini, Filippo Mearelli, Judith Buehlmeier, Petra Frings-Meuthen, S. Mazzucco
BACKGROUND & AIMS: Physical inactivity is associated with lean body mass wasting, oxidative stress and pro-inflammatory changes of cell membrane lipids. Alkalinization may potentially counteract these alterations. We evaluated the effects of potassiu
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::3b02d725b7c26e02faab6392e6c314ff
http://hdl.handle.net/11368/2936574
http://hdl.handle.net/11368/2936574
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Virginie Tassistro, Mélanie Auffan, Jérôme Rose, Sylvia Pietri, Laila Benameur, Wei Liu, Mathieu Cassien, Jean-Yves Bottero, Pierre Stocker, Marcel Culcasi, Hidayat Rahmouni, Alain Botta
Publikováno v:
Nanotoxicology
Nanotoxicology, Taylor & Francis, 2015, 9 (6), pp. 696-705. ⟨10.3109/17435390.2014.968889⟩
Nanotoxicology, Vol. 9, No 6 (2015) pp. 696-705
Nanotoxicology, 2015, 9 (6), pp. 696-705. ⟨10.3109/17435390.2014.968889⟩
Nanotoxicology, Taylor & Francis, 2015, 9 (6), pp. 696-705. ⟨10.3109/17435390.2014.968889⟩
Nanotoxicology, Vol. 9, No 6 (2015) pp. 696-705
Nanotoxicology, 2015, 9 (6), pp. 696-705. ⟨10.3109/17435390.2014.968889⟩
The broad range of applications of cerium oxide (CeO2) nanoparticles (nano-CeO2) has attracted industrial interest, resulting in greater exposures to humans and environmental systems in the coming years. Their health effects and potential biological
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::d1d615019decbf5eeaa2dbb610124bcd
https://hal-amu.archives-ouvertes.fr/hal-01244022
https://hal-amu.archives-ouvertes.fr/hal-01244022