Zobrazeno 1 - 10
of 80
pro vyhledávání: '"genetic sources"'
Autor:
Reni Lestari, Mahat Magandhi, Arief Noor Rachmadiyanto, Kartika Ning Tyas, Enggal Primananda, Iin Pertiwi Amin Husaini, Frisca Damayanti, Rizmoon Nurul Zulkarnaen, Hendra Helmanto, Reza Ramdan Rivai, Hakim Kurniawan, Masaru Kobayashi
Publikováno v:
AIMS Agriculture and Food, Vol 9, Iss 1, Pp 129-147 (2024)
Sorghum (Sorghum bicolor (L.) Moench) is the fifth most produced cereal crop in the world. The use of sorghum is very diverse and most parts of the plant, including stem, leaves, grain, panicles, stem juice, and bagasse, can be utilized as human food
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dcaef62e6eac4c28a17c0a739ae19cc9
Publikováno v:
Frontiers in Genetics, Vol 13 (2022)
Fusarium head blight (FHB) of wheat is an important disease worldwide, affecting the yield, end-use quality and threatening food safety. Genetic resources or stable loci for FHB resistance are still limited in breeding programs. A panel of 265 bread
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a3d36ae7c7f24b03892a5352687d120a
Publikováno v:
Зерновое хозяйство России, Vol 0, Iss 3, Pp 3-7 (2021)
The practice of using collection material in the breeding of forage crops has long been relevant and one of the most effective methods for identifying genetic sources of economically valuable traits for breeding new highly productive varieties adapte
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5c18702dffc640e9a334214ca668ecc7
Autor:
D. V. Sokolova
Publikováno v:
Овощи России, Vol 0, Iss 4, Pp 20-27 (2020)
Relevance. As a source of juicy feed for livestock, fodder beet plays a leading role among fodder root crops. It plays an important role to solve the problem of improving domestic feed production, since the production of fodder beet is the most balan
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/015b5d8f722c49309451892dd47f1afe
Autor:
Tamara M. Nikulina, Dina P. Kurunina
Publikováno v:
Овощи России, Vol 0, Iss 4, Pp 54-57 (2019)
Relevance One of the priority directions of selection is the creation of varieties that are most adapted to local conditions with high productivity. Methods The object of study – varieties and hybrids of pumpkin of three Botanical species: Cucurbit
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8dc62a3209364ac2a88624a4c9408b00
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Труды по прикладной ботанике, генетике и селекции, Vol 177, Iss 4, Pp 45-56 (2018)
Results of studying the collection accessions of table beet with different levels of monogermity are presented. Inheritance of this character in the progeny and also its connection with other traits and properties are shown. Accessions with stable ex
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4482de5474a3401e8ebac7957ca9f3df
Autor:
O. M. Vyutnova, T. U. Polyanina
Publikováno v:
Овощи России, Vol 0, Iss 6, Pp 94-96 (2018)
The main type of root chicory diseases are root rot of root crops. In unfavorable years, they affect up to 40-50% of root crops, which are culled from the test weight and are not paid for when the crop is delivered to the processing enterprises. The
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/41f15928d7ab4d13b4b02eac99f7d560