Zobrazeno 1 - 10
of 10
pro vyhledávání: '"gastronomic code"'
Autor:
Elena I. Seliverstova
Publikováno v:
RUDN Journal of Language Studies, Semiotics and Semantics, Vol 15, Iss 3, Pp 771-785 (2024)
One of the topics relevant today regarding the peculiarities of the author’s discourse is the codes of culture, common to native speakers of the same language, but gaining originality in the artistic text. In the selection of units of language, the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/65e0ad5789194bc396468d1a9fc6419c
Autor:
Крбашян Э.И.
Publikováno v:
Russian Linguistic Bulletin, Vol 59, Iss 11 (2024)
В статье анализируются фитонимы, заимствованные из индейских языков, которые обозначают употребляемые в Мексике продукты питания, а та
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e983068c03aa46db82657cce42e0d0ad
Autor:
Olga A. Dimitrieva, Diana V. Andreeva
Publikováno v:
Этническая культура, Vol 5, Iss 3, Pp 21-28 (2023)
Culinary and gastronomic code of modern culture, represented in a polymodal text, namely in demotivators, is of particular interest from the point of view of axiological perspective. The relevance of this topic is connected with the study of the creo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0e79465f9d66406ea204c149588d8395
Publikováno v:
Культура і сучасність / Culture and contemporaneity. (1):30-35
Externí odkaz:
https://www.ceeol.com/search/article-detail?id=991715
Autor:
Elena L. Iakovleva
Publikováno v:
Этническая культура, Vol , Iss 2 (3), Pp 92-96 (2020)
The author outlines that in “current modernity” (Z. Bauman), among the urgent problems of research, one can name tradition, which is the foundation of culture. Many of its components are among those that are difficult to comprehend, and national
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c3640ce044904b738c194659e8bca6fc
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Antofi, Simona
Publikováno v:
Meridian critic / Meridian of Criticism. XXIX(2):9-14
Externí odkaz:
https://www.ceeol.com/search/article-detail?id=617746
Autor:
Sokhan’, I. V.
Publikováno v:
ЖЕНЩИНА В РОССИЙСКОМ ОБЩЕСТВЕ / Women in Russian Society. (4):50-60
Externí odkaz:
https://www.ceeol.com/search/article-detail?id=259490
Publikováno v:
Наукові праці. Філологія. Літературознавство; Том 276, № 264 (2016)
The article is devoted to the category of food, that determines the ideological and aesthetic features of the novel «Vilna Communards» by modernist Belarusian Maxim Haretskyy, whose creative career was prematurely cut short by Soviet repressive mec