Zobrazeno 1 - 10
of 61
pro vyhledávání: '"functional cookies"'
Autor:
Tusneem Kausar, Esha Saeed, Ashiq Hussain, Nida Firdous, Barira Bibi, Khurram Kabir, Qurat Ul An, Muhammad Qasim Ali, Ayesha Najam, Adnan Ahmed, Shazia Yaqub, Abdeen Elsiddig Elkhedir
Publikováno v:
Discover Food, Vol 4, Iss 1, Pp 1-12 (2024)
Abstract Grapefruit pomace, has been considered a valuable waste byproduct and a rich source of health promoting and functional components. The present work aims to prepare a flour by hot air drying of grapefruit pomace, in order to explore and incor
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/88d21a6355a34d0cb9707985fc895cc9
Autor:
Sanjay Kumar, Keshav, Primanshi Seluriyal, Samiksha Sharma, Vinod Kumar, Bhawna Bisht, Saloni Joshi, Ankita Dobhal, Akuleti Saikumar
Publikováno v:
Applied Food Research, Vol 3, Iss 2, Pp 100340- (2023)
The present investigation aimed to develop jamun pulp, jamun seed, mango kernel, and flax seed powder fortified low-fat functional cookies. A total of five formulations, including control (C, T1, T2, T3 and T4) were prepared with varying amounts of j
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/65f6bcdd0a3a431da145126c643749ad
Autor:
Daud Suleman, Shahid Bashir, Faiz Ul Hassan Shah, Ali Ikram, Muhammad Zia Shahid, Tabussam Tufail, Ammar Ahmad Khan, Fasiha Ahsan, Saadia Ambreen, Awais Raza, Mohamed Hassan Mohamed
Publikováno v:
Cogent Food & Agriculture, Vol 9, Iss 1 (2023)
AbstractPeanut is the most important oil seed in the world and is becoming a valuable source of plant protein and other important functional ingredients. The present study was designed to explore the nutritional, microbiological, and sensorial proper
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c32da60f43fe4d7da290c8d2087be121
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Anwar Ali, Muhammad Tasawar Javaid, Diana Tazeddinova, Ahmal Khan, Taha Mehany, Toshev Abduvali Djabarovich, Rabia Siddique, Waseem Khalid, Tayyaba Tariq, Wing-Fu Lai
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 10 (2023)
IntroductionSpray-dried yogurt powder (SDYP) has shelf stability and other functional properties that improve solubility and facilitate the use, processing, packaging, and transportation of other food derivatives, such as bread and pastries on a larg
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/274bed66d6aa41aaa10624bdad5e0c02
Autor:
Hugo Duarte, Ceferino Carrera, María José Aliaño-González, Rocío Gutiérrez-Escobar, María Jesús Jiménez-Hierro, Miguel Palma, Ludovina Galego, Anabela Romano, Bruno Medronho
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 19, p 3707 (2023)
The fruits of Arbutus unedo L. have a crimson colour and are enriched with remarkable concentrations of bioactive compounds such as anthocyanins and polyphenols. These fruits are commonly used in the production of a Portuguese Protected Geographical
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9850bf8813464803962024890df1e168
Publikováno v:
Технологія виробництва і переробки продуктів тваринництва, Vol 1, Pp 143-151 (2021)
In Ukraine, the number of socially conditioned diseases, such as diabetes and obesity, has increased sharply in recent years, which is influenced by excessive consumption of easily digestible carbohydrates. The most important factor in the health of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ece5ad68d93240abb7b22669ca3a4003
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.