Zobrazeno 1 - 10
of 157
pro vyhledávání: '"fruit spirits"'
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 8, p 1187 (2024)
This study demonstrated the feasibility of fermenting and distilling low-commercial-value red fruits such as red raspberries, blueberries, and strawberries to produce high-value red fruit spirits. The fermentation process was efficient, with all red
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b65a4f0a236e465a89e7d0d20346daab
Publikováno v:
Acta Agriculturae Slovenica, Vol 119, Iss 4 (2023)
Fruit spirits must have an aroma of the raw material, which is balanced by ethanol. Since many aroma compounds are more soluble in ethanol than in water, ethanol is the most important carrier of aroma compounds. The alcohol concentration seems to be
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f70def8793fb4cc0a666674e6df3b7ce
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 20, Iss , Pp 100902- (2023)
The present work aimed to test the efficiency of FT-Raman spectroscopy for fruit spirits discrimination by developing differentiation models based on two approaches, namely a supervised statistical method (Partial Least Squares Discriminant Analysis)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7c3ab9e75d764d1d86b8e8c6f93539d4
Publikováno v:
Arabian Journal of Chemistry, Vol 15, Iss 8, Pp 103981- (2022)
The alcohol-attributable mortality is an important issue in South-Eastern Europe, whereby consumption of homemade spirits is stated to be one of the leading causes. Presence of harmful volatiles in spirits in Serbia was investigated in 26 recorded an
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9241aa600a1f417e8d9496ceb89a32ba
Autor:
Ildikó Gherghely, Tünde Rácz-Fazakas, Csaba Gór, Rita Kapiller-Dezsőfi, Antal Róbert Romhányi
Publikováno v:
Talanta Open, Vol 5, Iss , Pp 100107- (2022)
Stable isotope ratio analyzes are powerful analytical methods that can be used to check the authenticity of alcoholic beverages and to detect any adulteration. The Forensic Institute of National Tax and Customs Administration applies stable isotope t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/741279fbf075499298885bec32a4665d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Nermina Spaho, Fuad Gaši, Erich Leitner, Milenko Blesić, Asima Akagić, Sanja Oručević Žuljević, Mirsad Kurtović, Davorka Đukić Ratković, Mirela Smajić Murtić, Milica Fotirić Akšić, Mekjell Meland
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 6, p 1258 (2021)
This study was conducted with the aim of developing fruit spirits by utilizing old (autochthonous) apple and pear cultivars that can be attractive to both consumers and producers. Consumers of spirits could enjoy the unique flavor, and producers coul
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d401515b2c7548ef87dbe31c5eb6ef4e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.