Zobrazeno 1 - 10
of 47
pro vyhledávání: '"food preoccupation"'
Autor:
Dana Rad, Radiana Marcu, Anca Dicu, Lavinia Denisia Cuc, Daniela Roman, Lucián Liviusz Olteanu, Mihaela Gavrila-Ardelean, Mihai Ioan Kunszabo, Liviu Gavrila-Ardelean
Publikováno v:
Psychiatry International, Vol 5, Iss 3, Pp 515-531 (2024)
This study explores the complex relationships between various dimensions of eating behavior regulation and their impact on bulimia and food preoccupation using network analysis. The objective was to identify key regulatory mechanisms that influence b
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c02ba265e18d461282526cf1e825c100
Autor:
Anca Mihaela Dicu, Lavinia Denisia Cuc, Dana Rad, Andreea Ioana Rusu, Andrea Feher, Florin Lucian Isac, Daniel Manate, Annamaria Pallag, Florentina Simona Barbu
Publikováno v:
Healthcare, Vol 12, Iss 19, p 1934 (2024)
Background/Objectives: This study investigates the relationship between food attitudes and the management of eating behavior from a psycho-nutritional perspective, with a focus on the Health Belief Model (HBM). The objective was to explore how emotio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/622392ab765543f68ad82972b2baf658
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Physiologybehavior. 258
Food cues are ubiquitous in today's environment; however, there is heterogeneity as to the extent to which these cues impact eating behavior among individuals. This study examines the validity and reliability of the Food Cue Responsivity Scale (FCRS)
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Unna N. Danner, Charalambos Hadjigeorgiou, Barbara F. Thumann, Nathalie Michels, Sara Estecha Querol, Antonia Solea, Anna Keski-Rahkonen, Paola Russo, Valeria Pala
Publikováno v:
Public Health, 162, 104. Elsevier
Public health (Lond.) 162 (2018): 104–110. doi:10.1016/j.puhe.2018.05.024
info:cnr-pdr/source/autori:Hadjigeorgiou, Charalambos; Solea, Antonia; Estecha Querol, Sara; Keski-Rahkonen, Anna; Michels, Nathalie; Russo, Paola; Thumann, Barbara Franziska; Pala, Valeria; Danner, Unna/titolo:Disordered eating in three different age groups in Cyprus: a comparative cross-sectional study/doi:10.1016%2Fj.puhe.2018.05.024/rivista:Public health (Lond.)/anno:2018/pagina_da:104/pagina_a:110/intervallo_pagine:104–110/volume:162
Public health (Lond.) 162 (2018): 104–110. doi:10.1016/j.puhe.2018.05.024
info:cnr-pdr/source/autori:Hadjigeorgiou, Charalambos; Solea, Antonia; Estecha Querol, Sara; Keski-Rahkonen, Anna; Michels, Nathalie; Russo, Paola; Thumann, Barbara Franziska; Pala, Valeria; Danner, Unna/titolo:Disordered eating in three different age groups in Cyprus: a comparative cross-sectional study/doi:10.1016%2Fj.puhe.2018.05.024/rivista:Public health (Lond.)/anno:2018/pagina_da:104/pagina_a:110/intervallo_pagine:104–110/volume:162
Objective: to assess eating attitudes and behaviours across different age groups in a Cypriot non-clinical population sample. Method: The study consisted of participants aged 12 years and older partaking in the I.Family Study in Cyprus. 1716 particip
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::62ef35a9ef253c21b26a14583b36c088
https://dspace.library.uu.nl/handle/1874/376633
https://dspace.library.uu.nl/handle/1874/376633
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
自由論題, 信州大学医学部精神医学教室:長野県短期大学, 長野県短期大学生活化学科, Major in Food and Nutrition, Course on Science of Living, Nagano Prefectural College:Department of Psychiatry, Shinshu University School of Medicine, Major in Food and Nutrition, Course on Science of Living, Nagano Prefectural College
Publikováno v:
長野県短期大学紀要 = Journal of Nagano Prefectural College. 58:111-114
This study was designed to survey the prevalence of problematic eating behaviors among dietetics students. The Eating Attitude Test (EAT) was distributed to college and university dietetics students and students of other majors in the Nagano city are