Zobrazeno 1 - 10
of 202
pro vyhledávání: '"food intakes"'
Autor:
Dimitra Karageorgou, Laura Lara Castor, Victoria Padula de Quadros, Rita Ferreira de Sousa, Bridget Anna Holmes, Sofia Ioannidou, Dariush Mozaffarian, Renata Micha
Publikováno v:
Public Health Nutrition, Vol 27 (2024)
Abstract Objective: The Global Dietary Database (GDD) expanded its previous methods to harmonise and publicly disseminate individual-level dietary data from nutrition surveys worldwide. Design: Analysis of cross-sectional data. Setting: Global.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4abec2fac27d44e8914325b9baa8f024
Autor:
Yetong Wang, Haiyan Yue, Yuzhou Jiang, Qiumin Huang, Jie Shen, Gulisiya Hailili, Zhonghan Sun, Xiaofeng Zhou, Yanni Pu, Huiling Song, Changzheng Yuan, Yan Zheng
Publikováno v:
Nutrients, Vol 16, Iss 10, p 1519 (2024)
Recurrent oral ulcer (ROU) is a prevalent and painful oral disorder with implications beyond physical symptoms, impacting quality of life and necessitating comprehensive management. Understanding the interplays between dietary factors, oral microbiot
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6d349627e1c94f3db112491842019509
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Immunology, Vol 13 (2022)
Traditional observational studies have indicated a link between specific food intakes and inflammatory bowel disease (IBD), but the nature of such links remains unknown. We sought to assess the potential causal relationship between food intakes and I
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0344b9c222ab42628bd6cb9864be75d9
Publikováno v:
Journal of Fasting and Health, Vol 9, Iss 2, Pp 113-119 (2021)
Kidney transplantation is a preferred treatment and the 'last resort' in chronic kidney disease after end-stage renal disease. Considering the key role of nutrition in post-transplant recovery, the present study aimed to review the nutritional assess
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/003ee9fbaeec4f4e9c2a7e8edc5d2288
Autor:
Xiaotong Mao, Chunyou Huang, Yuanchen Wang, Shenghan Mao, Zhaoshen Li, Wenbin Zou, Zhuan Liao
Publikováno v:
Nutrients, Vol 15, Iss 5, p 1153 (2023)
Dietary factors are believed to potentially influence the risk of pancreatitis. Here, we systematically investigated the causal relationships between dietary habits and pancreatitis by using two-sample Mendelian randomization (MR). Large-scale genome
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/62cc959bf3c24afe9f7e16666d3d0582
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of the American Statistical Association, 1996 Dec 01. 91(436), 1440-1449.
Externí odkaz:
https://www.jstor.org/stable/2291570
Autor:
Marlou L. A. de Kroon, Simone R. B. M. Eussen, Bridget A. Holmes, Lucien F. Harthoorn, Marijn J. Warners, Albert J. Bredenoord, Bram D. van Rhijn, Mylene van Doorn, Berber J. Vlieg-Boerstra
Publikováno v:
Nutrients, Vol 13, Iss 1, p 214 (2021)
We determined the nutritional adequacy and overall quality of the diets of adult patients with eosinophilic esophagitis (EoE). Dietary intakes stratified by sex and age were compared to Dietary Reference Values (DRV). Overall diet quality was assesse
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3c86101ec8e141ce85993ff5b20e1166