Zobrazeno 1 - 10
of 197
pro vyhledávání: '"food intakes"'
Autor:
Dimitra Karageorgou, Laura Lara Castor, Victoria Padula de Quadros, Rita Ferreira de Sousa, Bridget Anna Holmes, Sofia Ioannidou, Dariush Mozaffarian, Renata Micha
Publikováno v:
Public Health Nutrition, Vol 27 (2024)
Abstract Objective: The Global Dietary Database (GDD) expanded its previous methods to harmonise and publicly disseminate individual-level dietary data from nutrition surveys worldwide. Design: Analysis of cross-sectional data. Setting: Global.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4abec2fac27d44e8914325b9baa8f024
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Immunology, Vol 13 (2022)
Traditional observational studies have indicated a link between specific food intakes and inflammatory bowel disease (IBD), but the nature of such links remains unknown. We sought to assess the potential causal relationship between food intakes and I
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0344b9c222ab42628bd6cb9864be75d9
Publikováno v:
Journal of Fasting and Health, Vol 9, Iss 2, Pp 113-119 (2021)
Kidney transplantation is a preferred treatment and the 'last resort' in chronic kidney disease after end-stage renal disease. Considering the key role of nutrition in post-transplant recovery, the present study aimed to review the nutritional assess
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/003ee9fbaeec4f4e9c2a7e8edc5d2288
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of the American Statistical Association, 1996 Dec 01. 91(436), 1440-1449.
Externí odkaz:
https://www.jstor.org/stable/2291570
Autor:
Xiaotong Mao, Chunyou Huang, Yuanchen Wang, Shenghan Mao, Zhaoshen Li, Wenbin Zou, Zhuan Liao
Publikováno v:
Nutrients
Volume 15
Issue 5
Pages: 1153
Volume 15
Issue 5
Pages: 1153
Dietary factors are believed to potentially influence the risk of pancreatitis. Here, we systematically investigated the causal relationships between dietary habits and pancreatitis by using two-sample Mendelian randomization (MR). Large-scale genome
Publikováno v:
Environmental Science and Pollution Research International
Little is known about associations between depression and serum heavy metal levels, dietary vitamin intakes. Thus, we sought to determine the nature of these associations and to predict risks of depression using marginal effects. A data set of 16,371
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 4 (2017)
BackgroundFood frequency questionnaires (FFQs) are used to estimate the usual food and nutrient intakes over a period of time. Such estimates can suffer from measurement errors, either due to bias induced by respondent’s answers or to errors induce
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8db322e683db45f98c60b825cffd3c4e