Zobrazeno 1 - 10
of 90
pro vyhledávání: '"food biopreservation"'
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 14, Iss 13, p 5557 (2024)
The increase in the nutritional awareness of consumers has meant that products with high nutritional value, sensory attractiveness, and safety are currently being sought on the market. One of the aspects in which the innovativeness of a food product
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/021464143a7742639452e3b89228f94a
Publikováno v:
Pizhūhish va Nuāvarī dar ̒Ulūm va Sanāyi̒-i Ghaz̠āyī, Vol 11, Iss 4, Pp 351-366 (2023)
Lactic acid bacteria produce a large number of antimicrobial metabolites which are effective against pathogenic microorganisms. Amongst LAB’s antimicrobial agents, bacteriocins have been found as potentially safe biopreservatives. In this research,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3860905b594f46418ac0bdaac2032ef5
Publikováno v:
Journal of Advanced Veterinary and Animal Research, Vol 9, Iss 1, Pp 53-58 (2022)
Objective: The purpose of this research is to detect the antibacterial properties of lactic acid bacteria (LAB) against pathogenic bacteria. Materials and Methods: Isolation and determination of Lactobacillus spp. Testing of the antibacterial activit
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c64f0ebf1b1a40e585565790da5eb960
Autor:
Maria Pina Meloni, Francesca Piras, Giuliana Siddi, Mattia Migoni, Daniela Cabras, Mario Cuccu, Gavino Nieddu, Olivia McAuliffe, Enrico Pietro Luigi De Santis, Christian Scarano
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 20, p 3797 (2023)
The composition and physicochemical characteristics of short-aged Pecorino Sardo PDO (Protected Designation of Origin) cheese makes it permissive to Listeria monocytogenes growth. The PDO product specification stipulates that this cheese is produced
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7305b1e0370a46b889ba88dc5bbf4cac
Autor:
Dziyana Shymialevich, Michał Wójcicki, Artur Wardaszka, Olga Świder, Barbara Sokołowska, Stanisław Błażejak
Publikováno v:
Viruses, Vol 15, Iss 1, p 9 (2022)
The aim of this study was to isolate phage enzymes and apply them in vitro for eradication of the dominant saprophytic bacteria isolated from minimally processed food. Four bacteriophages—two Enterobacter-specific and two Serratia-specific, which p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e40cc513f13c4d7fb540e7be527829a8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 10 (2019)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4d4743a1a670486882607728b176b868
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.