Zobrazeno 1 - 10
of 143
pro vyhledávání: '"food antioxidants"'
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 11 (2024)
There has been a sea of change in our understanding of the contribution of food to both our well-being and disease states. When one addresses “food as medicine,” the concept of oxidative stress needs to be included. This review interconnects the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/279332606d3e4919b1fe48d69a245d41
Autor:
Muchtaridi Muchtaridi, Farhah Az-Zahra, Hendris Wongso, Luthfi Utami Setyawati, Dhania Novitasari, Emmy Hainida Khairul Ikram
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 13, Iss 2, p 207 (2024)
Cancer is the second-highest mortality rate disease worldwide, and it has been estimated that cancer will increase by up to 20 million cases yearly by 2030. There are various options of treatment for cancer, including surgery, radiotherapy, and chemo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7f8df5304dfa49318f1c384862eb096e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Olgica Nedić, Ana Penezić, Simeon Minić, Mirjana Radomirović, Milan Nikolić, Tanja Ćirković Veličković, Nikola Gligorijević
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 12, Iss 4, p 815 (2023)
Common to all biological systems and living organisms are molecular interactions, which may lead to specific physiological events. Most often, a cascade of events occurs, establishing an equilibrium between possibly competing and/or synergistic proce
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1e1eaefde4b24a7a807839cd0fbdec20
Autor:
Jazmín C. Stevens-Barrón, Abraham Wall-Medrano, Emilio Álvarez-Parrilla, Imelda Olivas-Armendáriz, Humberto Astiazaran-García, Ramón E. Robles-Zepeda, Laura A. De la Rosa
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 10, p 3154 (2022)
Tree nuts are rich in polar (phenolic compounds) and non-polar (tocols) antioxidants, with recognized effects in the prevention of diseases such as cancer. These biomolecules possess antiproliferative activity on cancer cells; however, the combined e
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9495601896ee4c87b4aa956ae611548a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Mario Soccio, Maura N. Laus, Michela Alfarano, Giuseppe Dalfino, Michele F. Panunzio, Donato Pastore
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 40, Iss , Pp 778-784 (2018)
Serum Antioxidant/Oxidant Balance (AOB), calculated as Antioxidant Capacity (AC)/Peroxide Level (PxL) ratio, was applied for the first time to two long-term small pilot studies: a three-week and eight-week investigations, regarding the intake of 250
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d5e2ed43a1d748e8b12ddc311537a9c3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jana Caudet, Gabriela Elizabeth Tapia Veloz, MARIA TRELIS, Jose Soriano, Regina Rodrigo, Juan Francisco Merino-Torres, Susana Cifre
Publikováno v:
Antioxidants; Volume 11; Issue 11; Pages: 2090
Caudet, Jana Trelis Villanueva, María Cifre, Susana Tapia-Veloz, Gabriela Soriano del Castillo, José Miguel Rodrigo Nicolás, Regina Merino Torres, Juan Francisco 2022 Do Intestinal Unicellular Parasites Have a Role in the Inflammatory and Redox Status among the Severely Obese? Antioxidants 11 11 2090
Caudet, Jana Trelis Villanueva, María Cifre, Susana Tapia-Veloz, Gabriela Soriano del Castillo, José Miguel Rodrigo Nicolás, Regina Merino Torres, Juan Francisco 2022 Do Intestinal Unicellular Parasites Have a Role in the Inflammatory and Redox Status among the Severely Obese? Antioxidants 11 11 2090
The diagnosis of obesity comprises subjects with totally different phenotypes and metabolic profiles. Systemic inflammation and oxidative stress derived from the white adipose tissue are suggested as the link between this disease and the development