Zobrazeno 1 - 10
of 727
pro vyhledávání: '"fluidized bed drying"'
Autor:
Shahid Ahmad Teli, Adnan Yousuf Sheikh, Rakesh Mohan Shukla, Rishi Richa, Shahzad Faisal, Sanjay Kumar, Ankita Dobhal, Ajay Singh, Avvaru Praveen Kumar
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 18, Iss , Pp 101360- (2024)
The microwave-assisted fluidized bed two-stage novel, energy-efficient drying method was used for Agaricus bisporus drying which can be further utilised for mushroom protein powder, and soup. The effect of microwave heating time (MHT), fluidized bed
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/91ac1e12d2ab4882a417b664fb7875ac
Autor:
Md. Akhtaruzzaman, Md. Mostafa Kamal, S M Shamiul Alam, Md. Sazzat Hossain Sarker, Md. Hasan Tarek Mondal
Publikováno v:
Journal of Agriculture and Food Research, Vol 15, Iss , Pp 101046- (2024)
This research aimed to evaluate the effect of two-stage drying techniques on drying characteristics and selected physical parameters, colour, and nutritional qualities of dried maize. To execute this study, the maize sample was dried by (i) fluidized
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/880bc221fd574a6abc335545f0227f50
Autor:
Elif Sena Kırmızıkaya, İnci Doğan
Publikováno v:
Turkish Journal of Agriculture: Food Science and Technology, Vol 11, Iss 8, Pp 1409-1414 (2023)
Drying is the simultaneous transfer of heat and mass, which is defined as the reduction of moisture in food. The aim of the study the drying performances of refractance window drying (95°C), fluidized bed drying (95°C, 2m3/m air velocity), and conv
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/015d368fd7f84ba68be7fb4fe9383d58
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Insha Zahoor, Aamir Hussain Dar, Kshirod Kumar Dash, R. Pandiselvam, Alexandru Vasile Rusu, Monica Trif, Punit Singh, G. Jeevarathinam
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 17, Iss , Pp 100565- (2023)
Bitter gourds were dried under varied drying conditions in a microwave assisted fluidized bed dryer, and the process was optimized using response surface methodology. Microwave power, temperature and air velocity were used as process variables for dr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/afe5f9d567dc46a393bddf8db9da3821
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Shipin yu jixie, Vol 38, Iss 6, Pp 67-72,150 (2022)
Objective: Using wheat bran as raw material, the extruded bran is obtained by extrusion stabilization treatment, and the best drying method for extruded bran is determined. Methods: The effects of three drying methods (fluidized bed drying, microwa
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bf0c5cf6366c4b7bab87c626113f6e8c
Autor:
Oduntan, O. B, Oluwayemi, B. J
Publikováno v:
Malaysian Journal of Sustainable Agriculture, Vol 5, Iss 2, Pp 104-110 (2021)
For feed producers who suffer from high intolerance to production costs, the only way to cope with the condition is to avoid devices that drive up costs. Extruded feed processed from a clay-slate dryer through a fluidized bed could be used to make fi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e6979edc339743d28a8d465d28013690
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.