Zobrazeno 1 - 10
of 170
pro vyhledávání: '"flor yeast"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Andrey V. Mardanov, Eugeny V. Gruzdev, Alexey V. Beletsky, Elena V. Ivanova, Maksim Yu. Shalamitskiy, Tatiana N. Tanashchuk, Nikolai V. Ravin
Publikováno v:
Fermentation, Vol 9, Iss 4, p 367 (2023)
Flor yeast strains represent a specialized group of Saccharomyces cerevisiae yeasts used for the production of sherry-like wines by biological wine aging. We sequenced the genome of the industrial flor yeast strain I-329 from a collection of microorg
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2c68951051524a53bf45d66bb55dedf2
Autor:
Emilien Peltier, Charlotte Vion, Omar Abou Saada, Anne Friedrich, Joseph Schacherer, Philippe Marullo
Publikováno v:
Frontiers in Fungal Biology, Vol 2 (2021)
The identification of natural allelic variations controlling quantitative traits could contribute to decipher metabolic adaptation mechanisms within different populations of the same species. Such variations could result from human-mediated selection
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5c4b230e3b334fca8ba0473ca382b0ea
Publikováno v:
OENO One, Vol 55, Iss 3 (2021)
This study aimed to clarify differences in susceptibility to red wine pellicle formation by pellicle-forming yeasts between two wine grape cultivars and to investigate wine components affecting pellicle formation. Twenty wines each of Muscat Bailey A
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4b395a6638dc4289bc568744639ad39f
Autor:
Daria Avdanina, Alexander Zghun
Publikováno v:
Fermentation, Vol 8, Iss 8, p 381 (2022)
The manufacturing of sherry wines is a unique, carefully regulated process, from harvesting to quality control of the finished product, involving dynamic biological aging in a “criadera-solera” system or some other techniques. Specialized “flor
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e6c5c03e235a42ec8e6541a96354e726
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Andrey V. Mardanov, Mikhail A. Eldarov, Alexey V. Beletsky, Tatiana N. Tanashchuk, Svetlana A. Kishkovskaya, Nikolai V. Ravin
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 11 (2020)
Flor strains of Saccharomyces cerevisiae are principal microbial agents responsible for biological wine aging used for production of sherry-like wines. The flor yeast velum formed on the surface of fortified fermented must is a major adaptive and tec
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4135c6aad84d4662bdef9d4d6d614d46
Autor:
Michail A. Eldarov, Daria A. Avdanina, Elena Ivanova, Maksim Y. Shalamitskiy, Tatiana N. Tanashchuk, Tatiana Vybornaya, Nikolai V. Ravin, Svetlana A. Kishkovskaya, Andrey V. Mardanov
Publikováno v:
Fermentation, Vol 7, Iss 3, p 188 (2021)
Flor strains of Saccharomyces cerevisiae represent a special group of yeasts used for producing biologically aged wines. We analyzed the collection of commercial wine and flor yeast strains, as well as environmental strains isolated from the surface
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e896822adea94152869d5937126f846b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Vanessa David-Vaizant, Hervé Alexandre
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 10 (2019)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/39db47f120de47f2a79fa0496d3762c3