Zobrazeno 1 - 10
of 373
pro vyhledávání: '"fish paste"'
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 23, Iss , Pp 101428- (2024)
This study investigated the impact of ice temperature storage on quality and bacterial composition of processed fish paste products (PFP). Freezing curve revealed the ice temperature was −1 °C. Electric nose (e-nose) showed significant changes in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/59c42e60606943d48b6888d83438d972
Publikováno v:
Journal of Ethnic Foods, Vol 11, Iss 1, Pp 1-13 (2024)
Abstract Fermented seafood paste, terasi, is a ubiquitous ingredient in Indonesian traditional cuisine. It is commonly used as a flavor enhancer due to its unique, strong, and complex flavor. Traditionally, terasi is made using planktonic shrimp (Ace
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/44f508f876ff4f5c9cc639a4af186d97
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 14, Iss 5, p 1875 (2024)
In this study, we evaluated the antibacterial effect of floating electrode–dielectric barrier discharge (FE-DBD) plasma (1.1 kV, 43 kHz, N2 1.5 m/s, 1–60 min) against Staphylococcus aureus and Salmonella Typhimurium in fried fish paste. In additi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f103c33406bc48b4840a77c9ccd80571
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Gabriella Leite Magalhães, Manoel Soares Soares Júnior, Márcio Caliari, Maria Lúcia Guerra Monteiro, Eliane Teixeira Mársico
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 14, p 2748 (2023)
This research aimed to optimize surimi production with innovative raw materials called pirarucu trimmings and broken rice grains, which are by-products from food industries. The effects of three independent variables (number of washing cycles, conten
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/aad24a659d854f9f92b00fc65441bdc2
Publikováno v:
Journal of the Selva Andina Research Society, Vol 11, Iss 2, Pp 153-166 (2020)
The main objective of the present study is to evaluate the nutritional quality and the levels of acceptability of innovated fish-based products in the Province of Llo, Peru. The research was of an applied type. The elaboration of the products was car
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bf445dddeafb4db0baa6e4a45986d01c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
A. Menchynska, T. Manoli, L. Tyshchenko, O. Pylypchuk, A. Ivanyuta, N. Holembovska, M. Nikolaenko
Publikováno v:
Harčova Nauka ì Tehnologìâ, Vol 15, Iss 3 (2021)
The paper presents a study of the quality parameters of fish pastes and confirms their value as food products with optimised nutritional and biological characteristics. Sensory evaluation of fish pastes has shown that the samples developed have highe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/85fadfe2ac3b45f69ed190f63a922d5f
Publikováno v:
Journal of Nutritional Science, Vol 10 (2021)
The fish paste product, fish balls ‘tsumire’, is a traditional type of Japanese food made from minced fish as well as imitation crab, kamaboko and hanpen. Although tsumire is known as a high-protein and low-fat food, there is a lack of scientific
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/880766d85f604ab78180d42f6f09c7a8