Zobrazeno 1 - 10
of 24
pro vyhledávání: '"ethnogastronomy"'
Autor:
Riccardo Motti, Danilo Ercolini, Massimo Ricciardi, Mara Gherardelli, Giuseppina Iacomino, Anna De Magistris
Publikováno v:
Discover Food, Vol 4, Iss 1, Pp 1-25 (2024)
Abstract Local gastronomy could be considered a relevant part of the more general concept of Traditional Knowledge, that recently has attracted increasing attention by researchers, especially if associated with conservation and sustainable use of bio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/22cf7e09027d4eac83870cbd8a5456b8
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 7 (2023)
BackgroundInventorization and promotion of traditionally used local flora can be a better option to gain a wide range of alternative edible resources and multiple nutritional benefits. A perusal of literature highlighted the poor nutritional status o
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/13e810e407e04f368c3fa1228b6e6aeb
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Andrea Pieroni, Ina Vandebroek, Julia Prakofjewa, Rainer W. Bussmann, Narel Y. Paniagua-Zambrana, Alfred Maroyi, Luisa Torri, Dauro M. Zocchi, Ashley T. K. Dam, Shujaul M. Khan, Habib Ahmad, Yeter Yeşil, Ryan Huish, Manuel Pardo-de-Santayana, Andrei Mocan, Xuebo Hu, Odara Boscolo, Renata Sõukand
Publikováno v:
Journal of Ethnobiology and Ethnomedicine, Vol 16, Iss 1, Pp 1-9 (2020)
Abstract Household responses to COVID-19 in different corners of the world represent the primary health care that communities have relied on for preventing and mitigating symptoms. During a very complex and confusing time, in which public health serv
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d0562de102f147b7a0f0105d8ac27213
Publikováno v:
Plants, Vol 12, Iss 3, p 591 (2023)
(Background) Culinary cultures undergo dramatic changes due to globalization; however, the shift in the use of culinary spices and herbs is little documented. We aimed to list seasoning products used in contemporary Polish cuisine and assess whether
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c7b0aba3608640abac7e4aa1a6bb06c5
Autor:
Ingvar Svanberg
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 5 (2021)
Since ecological and climatic conditions limit the possibilities for cereal production, the old-established Faroese traditional food system is principally based on the utilization of animal protein and fat. The diet of the islanders has thus been ada
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d18ee13585f843e1bd85bb862666a636
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
В статье обозначены перспективы развития гастрономического туризма в Краснодарском крае в рамках реализации проекта «Гастрономическа
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::dd4174fe967b4ab89d96605a6f6b5a4e