Zobrazeno 1 - 10
of 73
pro vyhledávání: '"ethanolic extract of propolis"'
Autor:
Joaquín Antonio Castañón Vilca, Briguit Stefany Ortiz-Quispe, Christian Ricardo Apaza-Cusiatau, Elizabeth Medrano de Jara, Marcia Juana Quequezana-Bedregal, Evelyn Edith Gutierrez-Oppe, Pedro de Alcântara Pessôa Filho
Publikováno v:
SN Applied Sciences, Vol 5, Iss 12, Pp 1-14 (2023)
Abstract This study investigates the antimicrobial and water vapor barrier properties of biodegradable films made from potato (Solanum tuberosum) waste starch and the natural additives glycerol, propolis, and montmorillonite ("chaco"). Films were pro
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0b8952bc72464d2aa8ddffc248b0f5fd
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 1, Pp e23710- (2024)
Objectives: This study was conducted to evaluate the effect of ethanolic extract of propolis on antibacterial and microshear bond strength of glass ionomer restorations to dentin. Materials and methods: Conventional glass ionomer cement (Equia forte,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6f3ebf4f768d4a33b087c7144826952d
Autor:
Carlos A. Ligarda-Samanez, David Choque-Quispe, Elibet Moscoso-Moscoso, Mary L. Huamán-Carrión, Betsy S. Ramos-Pacheco, Germán De la Cruz, José C. Arévalo-Quijano, Jenny C. Muñoz-Saenz, Mauricio Muñoz-Melgarejo, Uriel R. Quispe-Quezada, Edgar Gutiérrez-Gómez, Rober Luciano-Alipio, Miluska M. Zamalloa-Puma, Genaro Julio Álvarez-López, Reynaldo Sucari-León
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 9, p 1873 (2023)
Ethanolic extracts of propolis and bee honey contain substances beneficial to human health. Mixtures of wall materials were compared in spray-drying microencapsulation of ethanolic extracts of propolis and bee honey rich in bioactive compounds. Malto
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/89df9abdec4a45f69bda3e99184fa54a
Publikováno v:
Armaghane Danesh Bimonthly Journal, Vol 25, Iss 1, Pp 23-39 (2021)
Background & aim: Pseudomonas aeruginosa is one of the most important opportunistic pathogens. Due to the increased use of antibiotics and the risk of their resistance, studies on the detection of natural antibacterial compounds have increased. Hence
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dbae510e23be4f92bb92223a8b8d1d48
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Rodrigo Rodrigues, Denise Bilibio, Manuel S. V. Plata-Oviedo, Edimir A. Pereira, Marina L. Mitterer-Daltoé, Ellen C. Perin, Solange T. Carpes
Publikováno v:
Molecules, Vol 26, Iss 21, p 6400 (2021)
The residue from commercial propolis extraction may have significant antioxidant power in food technology. However, among the challenges for using the propolis co-product as an inhibitor of lipid oxidation (LO) in baked goods is maintaining its bioac
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/110b5cb1900f45118d617474a102f2b5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Vedrana Radovanović, Josipa Vlainić, Nikolina Hanžić, Petra Ukić, Nada Oršolić, Goran Baranović, Maja Jazvinšćak Jembrek
Publikováno v:
Toxins, Vol 11, Iss 5, p 273 (2019)
Elevated amounts of copper are considered to be contributing factor in the progression of neurodegenerative diseases as they promote oxidative stress conditions. The aim of our study was to examine the effects of ethanolic extract of propolis (EEP) a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1c4d258f606b428b8ce2a263941f1648