Zobrazeno 1 - 10
of 609
pro vyhledávání: '"enterodiol"'
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 4, p 751 (2024)
Type 2 diabetes (T2D) is a growing health concern with an estimated 462 million people having been diagnosed worldwide. T2D is characterized by chronically elevated blood glucose and insulin resistance, which culminate in a diminished function of the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f011bae326d5468db2b02b59de5bd3c2
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Giulia Corona, Anna Kreimes, Monica Barone, Silvia Turroni, Patrizia Brigidi, Enver Keleszade, Adele Costabile
Publikováno v:
Microbial Cell Factories, Vol 19, Iss 1, Pp 1-14 (2020)
Abstract Background Dietary lignans belong to the group of phytoestrogens together with coumestans, stilbenes and isoflavones, and themselves do not exhibit oestrogen-like properties. Nonetheless, the gut microbiota converts them into enterolignans,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/726e1e8feddb42bbafb1036786ef1528
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jon Andoni Otero, Dafne García-Mateos, Indira Alvarez-Fernández, Rocío García-Villalba, Juan Carlos Espín, Ana Isabel Álvarez, Gracia Merino
Publikováno v:
BMC Veterinary Research, Vol 14, Iss 1, Pp 1-8 (2018)
Abstract Background Flaxseed is the most common and rich dietary source of lignans and is an acceptable supply of energy for livestock. Flaxseed lignans are precursors of enterolignans, mainly enterolactone and enterodiol, produced by the rumen and i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8158d1583f5740d28a81b0585998504e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Dafne García-Mateos, Rocío García-Villalba, José Angel Marañón, Juan Carlos Espín, Gracia Merino, Ana I. Álvarez
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 35, Iss , Pp 648-654 (2017)
Lignans are phytoestrogens widely used in dietary supplements and functional foods. After oral ingestion, these polyphenols are metabolized to enterolignans, the main gut microbiota-derived metabolites with weak estrogenic/anti-estrogenic activities.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/942577d04d914990a9099106e0610a06
Autor:
Huidi Liu, Jianrui Liu, Siwen Wang, Zheng Zeng, Ting Li, Yongfang Liu, Emilio Mastriani, Qing-Hai Li, Hong-Xia Bao, Yu-Jie Zhou, Xiaoyu Wang, Sijing Hu, Shan Gao, Yingying Qi, Zhihang Shen, Hongyue Wang, Miao Yu, Tingting Gao, Randal N. Johnston, Shu-Lin Liu
Publikováno v:
Journal of Ovarian Research, Vol 10, Iss 1, Pp 1-9 (2017)
Abstract Background Ovarian cancer is one of the three leading gynecological malignancies, characterized by insidious growth, highly frequent metastasis, and quick development of drug resistance. As a result, this disease has low 5-year survival rate
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8845ecff19a74db2852bcbe111c90013
Autor:
Davod Ilbeigi, Mitra Nourbakhsh, Shahnaz Khaghani, Nahid Einollahi, Nejat kheiripour, Zafar Gholinejad, Mohammad Alaee, Mostafa Saberian
Publikováno v:
Cell Journal, Vol 19, Iss supp1, Pp 37-43 (2017)
Objective There is a positive correlation between higher serum phytoestrogen concentrations and lower risk of breast cancer. The activation of telomerase is crucial for the growth of cancer cells; therefore, the aim of this study was to examine the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/033880ec816a440e86576ca72a62a0db