Knihovna AV ČR, v. v. i.
  • Odhlásit
  • Přihlášení
  • Jazyk
    • English
    • Čeština
  • Instituce
    • Knihovna AV ČR
    • Souborný katalog AV ČR
    • Archeologický ústav Brno
    • Archeologický ústav Praha
    • Astronomický ústav
    • Biofyzikální ústav
    • Botanický ústav
    • Etnologický ústav
    • Filosofický ústav
    • Fyzikální ústav
    • Fyziologický ústav
    • Geofyzikální ústav
    • Geologický ústav
    • Historický ústav
    • Masarykův ústav
    • Matematický ústav
    • Orientální ústav
    • Psychologický ústav
    • Slovanský ústav
    • Sociologický ústav
    • Ústav analytické chemie
    • Ústav anorganické chemie
    • Ústav pro českou literaturu
    • Ústav dějin umění
    • Ústav fyziky atmosféry
    • Ústav fotoniky a elektroniky
    • Ústav fyzikální chemie J. H.
    • Ústav fyziky materiálů
    • Ústav geoniky
    • Ústav pro hydrodynamiku
    • Ústav chemických procesů
    • Ústav informatiky
    • Ústav pro jazyk český
    • Ústav jaderné fyziky
    • Ústav makromolekulární chemie
    • Ústav pro soudobé dějiny
    • Ústav přístrojové techniky
    • Ústav státu a práva
    • Ústav struktury a mechaniky hornin
    • Ústav teoretické a aplikované mechaniky
    • Ústav teorie informace a automatizace
    • Ústav výzkumu globální změny
Pokročilé vyhledávání
  • Domovská stránka
  • Vyhledávání: "energijska vrednost"
  • Navrhnout nákup titulu
Zobrazeno 1 - 10 of 48 pro vyhledávání: '"energijska vrednost"'
1
Akademický článek
Kakovost kosil in večerij v dijaškem domu v Ljubljani
Autor: Mojca KOROŠEC, Erika JESENKO, Tanja PAJK ŽONTAR
Publikováno v: Acta Agriculturae Slovenica, Vol 119, Iss 1 (2023)
Zdrav način prehranjevanja je v obdobju mladostništva, zaradi intenzivne rasti in številnih fizioloških sprememb, izjemno pomemben. Obroki v dijaških domovih morajo biti načrtovani skladno s Smernicami za prehranjevanje v vzgojno-izobraževalni
Externí odkaz: https://doaj.org/article/55cc5928493643e99886e567a69c0e21
Zobrazit plný text záznamu
2
Akademický článek
The Assessment Of Energy And Protein Needs Coverage In Hospitalized Patients
Autor: Pandel Mikuš Ruža, Vičič Vid, Dahmane Raja
Publikováno v: Slovenian Journal of Public Health, Vol 55, Iss 2, Pp 136-143 (2016)
Aiming at assessing sufficiency of energy/protein intake in hospitalized patients, the objective was to monitor and analyze actual food intake of patients hospitalized in three clinical wards of one of major Slovenian hospitals.
Externí odkaz: https://doaj.org/article/8d747b7264ca44cf8045a6a56a5006c2
Zobrazit plný text záznamu
3
Priprava biskvitov z dodatkom prehranske vlaknine
Autor: Kumer, Urška
V okviru magistrske naloge smo pripravili biskvite z dodatkom štirih različnih vrst prehranske vlaknine (PV) v dveh koncentracijah. Koncentraciji smo izbrali na osnovi trenutne zakonodaje, saj smo želeli biskvite označiti z eno izmed naslednjih p
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3505::b95f93f9da3eefc03a0322f7ef4f18b4
https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?id=139838
Zobrazit plný text záznamu
4
Energijska vrednost in senzorična kakovost makedonskih in slovenskih rdečih vin
Autor: Dimovska, Lina
Vino je pijača, sestavljena iz številnih spojin, ki so odgovorne za njegovo prehransko vrednost in senzorično kakovost. Že dolgo je znano, da lahko zmerno uživanje rdečega vina ugodno vpliva na zdravje ljudi, saj vsebuje številne bioaktivne sp
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3505::d4adf3845227963fa459bd5151bd002d
https://hdl.handle.net/20.500.12556/RUL-127464
Zobrazit plný text záznamu
5
Kakovost krme za siliranje in postopki pri siliranju v valjaste bale
Autor: Zabukovec, Andreja
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3505::0e85dab8b1e8d36239e29bf5c4e21720
https://repozitorij.uni-lj.si/Dokument.php?id=138965&dn=
Zobrazit plný text záznamu
6
Vpliv energijske vrednosti krme na kemijsko in maščobnokislinsko sestavo kopunjega mesa
Autor: Pirš, Barbara
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3505::27b42ce51a5fe893a7f983732471d0a8
https://hdl.handle.net/20.500.12556/RUL-123941
Zobrazit plný text záznamu
7
Sestava in neto energijska vrednost koruzne silaže na območju Krškega
Autor: Grozina, Jernej
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3505::213f28507961b14e42ba1f5a5d51ee72
https://hdl.handle.net/20.500.12556/RUL-123749
Zobrazit plný text záznamu
8
Hranilna vrednost celodnevnih obrokov v domu starejših občanov
Autor: Jakopič, Kristina
Namen magistrskega dela je bil ugotoviti skladnost hranilne in energijske vrednosti celodnevnih obrokov stanovalcev v Domu starejših občanov Ljubljana - Šiška s priporočili. Sodelujočim v raziskavi smo določili indeks telesne mase (28,1 ± 5,0
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3505::28b07f14d09096593ecc2ac04df4bc94
https://repozitorij.uni-lj.si/Dokument.php?id=135950&dn=
Zobrazit plný text záznamu
9
Povezava med sestavo vina, energijsko vrednostjo in oceno vpliva na oksidativni stres
Autor: Verdev, Anja
Vino je kompleksna alkoholna pijača, sestavljena iz mnogih organskih in anorganskih snovi, ki so raztopljene v vodnem mediju. Namen magistrskega dela je bil proučiti spremenljivost sestave in energijske vrednosti slovenskih vin, analiziranih v leti
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3505::6ff2fd5fd76c3b12f7249a2e14c3ac14
https://repozitorij.uni-lj.si/Dokument.php?id=135380&dn=
Zobrazit plný text záznamu
10
Primernost energijskega vnosa in vnosa makrohranil pri različno dejavnih mladostnikih
Autor: Čerček Vilhar, Emanuela
V času mladostništva pride pod vplivom dinamičnih hormonskih sprememb do pospešene telesne rasti, razvoja in spolnega dozorevanja. Posledično morajo mladostniki v tem obdobju poskrbeti za uravnoteženo in pestro prehrano z zadostnim vnosom energ
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3505::7a7525d943e1ad31a2d6e9fa5b1fd41a
https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?id=119708
Zobrazit plný text záznamu
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Další »
  • [5]

Vyhledávací nástroje:

  • RSS
  • Poslat e-mailem

Upřesnit hledání

Omezení vyhledávání
Plný text Recenzováno Digitální knihovna AV ČR
Zdroje
Pouze tištěné dokumenty
Zahrnout EIZ
  • 6 Akademické články
  • 20 energijska vrednost
  • 20 nutrition
  • 19 hranilna vrednost
  • 19 prehrana
  • 16 energy value
  • 11 kemijska sestava
  • 10 beljakovine
  • 9 chemical composition
  • 9 proteins
  • 7 carbohydrates
  • 7 macronutrients
  • 7 nutritional values
  • 6 energy values
  • 6 fats
  • 6 nutritional value
  • 6 ogljikovi hidrati
  • 5 micronutrients
  • 4 agriculture
  • 4 dietary fibre
  • 4 dnevni vnos hranil
  • 4 elderly
  • 4 energy intake
  • 4 krma
  • 4 mascobe
  • 4 voda
  • 4 water
  • 3 ash
  • 3 diplomske naloge
  • 3 eating habits
  • 3 energy density
  • 3 fat
  • 3 mascobne kisline
  • 3 physical activity
  • 3 prehrana zivali
  • 3 prehranjevalne navade
  • 3 prehranska vlaknina
  • 3 starostniki
  • 3 vegetables
  • 2 adolescent nutrition
  • 2 adolescents
  • 2 bread
  • 2 chemical analysis
  • 2 children nutrition
  • 2 energy needs
  • 2 fatty acids
  • 2 food composition database
  • 2 food diary
  • 2 fruits
  • 2 kemijska analiza
  • 2 koruzna silaza
  • 4 university of ljubljana press (zalozba univerze v ljubljani)
  • 2 sciendo
  • 1 de gruyter
  • 1 m. logar
  • 4 acta agriculturae slovenica
  • 2 slovenian journal of public health
  • 1 zdravstveno varstvo
  • 42 OpenAIRE
  • 5 Directory of Open Access Journals
  • 1 MEDLINE

Možnosti vyhledávání

  • Tematická mapa
  • Historie vyhledávání
  • Pokročilé vyhledávání

Objevte více

  • Abecední procházení

Hledáte pomoc?

  • Tipy pro vyhledávání
načítá se......