Zobrazeno 1 - 10
of 738
pro vyhledávání: '"einkorn"'
Autor:
Adriana Păucean, Larisa-Rebeca Șerban, Maria Simona Chiș, Vlad Mureșan, Andreea Pușcaș, Simona Maria Man, Carmen Rodica Pop, Sonia Ancuța Socaci, Marta Igual, Floricuța Ranga, Ersilia Alexa, Adina Berbecea, Anamaria Pop
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 22, Iss , Pp 101298- (2024)
This study aimed to investigate the effect of ancient wheat flour type and sourdough fermentation time on the nutritional, textural and sensorial properties of fiber-rich sourdough bread. The proximate composition, minerals, carbohydrates, organic ac
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1136f7f734fd40f4b7944c1c897fab59
Publikováno v:
Italian Journal of Agronomy, Vol 18, Iss 4 (2024)
In Italy, from 2000 to 2010, 58% of farms in mountain areas were abandoned leading to a 33% decrease in available land for agriculture. This research aimed to restore value and competitiveness to the Apennine area, by proposing a balanced and sustain
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/97b4d5e819d2471d8c004a1413cf4626
Autor:
Hao Fu
Publikováno v:
Вісник Харківського Національного Університету Імені В.Н. Каразіна: Серія Біологія, Vol 39, Pp 6-11 (2022)
Aim: specify the spike color inheritance in einkorn wheat (Triticum monococcum L.) hybrids. Methods: reciprocal hybrids between the black-spikeed UA0300282 and white-spikeed UA0300311 cultivated einkorn accessions were created with the use of the “
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ea5c0d9128974df1b70dbe76aa677d9e
Publikováno v:
Journal of Agricultural Sciences, Vol 28, Iss 3, Pp 412-422 (2022)
Coleoptile, leaf, and root explants of the einkorn (Triticum monococcum ssp. monococcum) were cultured in vitro to obtain an efficient plant regeneration protocol through direct shoot formation by using different combinations and concentrations of va
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1803f61f260348f4b6a3db5899b296d3
Publikováno v:
Beverages, Vol 10, Iss 1, p 2 (2023)
Recently, “minor” cereals have been gaining interest due to their distinctive characteristics, not only in terms of nutritional and health potential, but also because of their hardiness. To date, the use of several of these cereals for the produc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/39758d7427f64908b65d3670339a5261
Autor:
Niki Mougiou, Spyros Didos, Ioanna Bouzouka, Athina Theodorakopoulou, Michael Kornaros, Ioannis Mylonas, Anagnostis Argiriou
Publikováno v:
Agronomy, Vol 13, Iss 11, p 2703 (2023)
Research has highlighted the nutritional benefits of ancient grains, especially emmer (Triticum turgidum ssp. dicoccum) and einkorn (Triticum monococcum), compared to modern varieties of common and durum wheat, focusing on their higher levels of anti
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/54d3499da4db46d9800650088aff523e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Hao Fu, L. Atramentova
Publikováno v:
Вісник Харківського Національного Університету Імені В.Н. Каразіна: Серія Біологія, Vol 38, Pp 30-34 (2022)
Diploid einkorn wheat (2n = 14) is an ancient crop that people cultivate for 10 thousand years. The grain of this wheat is a valuable product for a healthy diet, which determines the increasing interest in einkorn wheat by scientists and agricultural
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e04a6c767d86414bb24093faaf071f65
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.