Zobrazeno 1 - 10
of 48
pro vyhledávání: '"eco-friendly processing"'
Autor:
Kang Cheng, Munan Lu, Zeyuan Wang, Lingzhi Cheng, Xinrong Jiang, Jiangtao Di, Shuxuan Qu, Weibang Lyu
Publikováno v:
Materials & Design, Vol 242, Iss , Pp 112995- (2024)
An eco-friendly, cost-effective, and scalable aqueous spinning of robust and porous hybrid fibers consisting of carbon nanotubes (CNTs) and graphene has been developed. We focus on the design of nanoarchitecture within CNT fibers involving the precis
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6cb7ba12b9284c9d8f1a8d63a63ba99b
Publikováno v:
Journal of Natural Fibers, Vol 19, Iss 6, Pp 2243-2253 (2022)
Desizing and scouring of cotton fabric was performed with conventional chemical and enzymatic methods. Three enzymes viz., acid cellulase, neutral cellulase, and xylanase were applied on the scoured fabric to enhance the dyeing and functional propert
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ee39290ea3b64af3b0378c628e79eb77
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Abdul Wahab, Tanveer Hussain
Publikováno v:
Water Resources and Industry, Vol 23, Iss , Pp - (2020)
Textile processing industry is considered as one of the largest consumers and worst polluters of fresh water resources. Since ages, water has been used as a major processing medium for the pretreatment, dyeing and finishing of textiles. Aim of this s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a25a8264e6e0430d971b4c7bbd71a728
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Lucia Padalino, Amalia Conte, Lucia Lecce, Desislava Likyova, Vincenzo Sicari, Teresa Maria Pellicanò, Marco Poiana, Matteo Alessandro Del Nobile
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 35, Iss 1, Pp 48-56 (2017)
Tomato peels are abundant by-products of tomato processing and therefore represent a cost of disposal and an impact on the environment. For this reason, the aim of the present study was to valorise tomato peels to enrich pasta, being these ingredient
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/17b3ced696e04fc4a1a27549b6b276fd
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.