Zobrazeno 1 - 10
of 218
pro vyhledávání: '"dry-hopping"'
Autor:
Alexandr Mikyška, Martin Slabý, Martin Dušek, Jaroslav Přikryl, Vladimír Nesvadba, Jitka Charvátová
Publikováno v:
Kvasný průmysl, Vol 70, Iss 5, Pp 943-952 (2024)
Characterising the sensory profiles of beers made from new hop varieties is of considerable importance for their application in brewing. New Czech bitter varieties Boomerang and Gaia were tested in three-year pilot brews (200 l) of 12% single-hopped
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bc74fd5c24c4431d9fa936d764006c62
Publikováno v:
In Journal of Food Composition and Analysis November 2024 135
Publikováno v:
Brauwelt International. Oct2021, Vol. 39 Issue 5, p266-270. 5p.
Publikováno v:
Kvasný průmysl, Vol 69, Iss 6, Pp 831-838 (2023)
The aim of the study is to evaluate the intensity and character of the beer aroma in selected hop varieties. In 2022 and 2023, new Czech Flavour hop varieties of Ceres, Pluto, and Saturn were registered. Ceres exhibits a mild citrusy and fruity hop a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1ab3a88fc6054608902cc41eb0719307
Autor:
Schnaitter, Martin1, Kell, Adrian2, Kollmannsberger, Hubert1, Schüll, Florian3, Gastl, Martina1, Becker, Thomas1
Publikováno v:
Chemie Ingenieur Technik (CIT). Dec2016, Vol. 88 Issue 12, p1955-1965. 11p.
Publikováno v:
Brauwelt International. Aug2021, Vol. 39 Issue 4, p201-203. 3p.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Alexandr Mikyška, Martin Slabý, Marie Jurková, Karel Štěrba, Vladimír Nesvadba, Jitka Charvátová
Publikováno v:
Kvasný průmysl, Vol 68, Iss 3+4, Pp 619-627 (2022)
Seven new Czech “flavour hop” varieties were tested in pilot brewing trials (50 l), in which samples of Ale-style beer were prepared using dry hopping. Essential oils in the beer were determined by fluidized-bed extraction combined with gas chrom
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d007b6808eec402eba6e0e7c0e2910c5
Autor:
Lafontaine, Scott1 Scott.Lafontaine@oregonstate.edu, Varnum, Scott1 Scott.Varnum@johnihaas.com, Roland, Aurélie1 Aurelie.Roland@inra.fr, Delpech, Stéphane1 Stephane@nyseos.fr, Dagan, Laurent1 Laurent@nyseos.fr, Vollmer, Daniel1 Daniel.Vollmer@anheuser-busch.com, Kishimoto, Toru1 Toru.Kishimoto@asahibeer.co.jp, Shellhammer, Thomas1 Tom.Shellhammer@oregonstate.edu
Publikováno v:
Food Chemistry. Apr2019, Vol. 278, p228-239. 12p.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.