Zobrazeno 1 - 10
of 97
pro vyhledávání: '"dry ageing"'
Autor:
Maria-Cristina GLIGA, Manuel LEÓN-CAMACHO, Giorgiana M. CĂTUNESCU, Ancuța Mihaela ROTAR, Carmen Rodica POP, Francisc Vasile DULF, Ioana M. BODEA, Răzvan ODOCHEANU, Maria TOFANĂ
Publikováno v:
Bulletin of University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca: Food Science and Technology, Vol 81, Iss 2 (2024)
The escalating demand for meat driven by the increase of the global population requires substantial advancements in the beef sector. Among the various cattle breeds bred for meat, Black Angus (BA) is renowned for its adaptability and commendable perf
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/95463cd163d64eb0a78fd430ac68200e
Autor:
Renyu Zhang, Evelyne Maes, Charles Hefer, Alasdair Noble, Ancy Thomas, Michelle J.Y. Yoo, Mustafa M. Farouk, Carolina E. Realini, Santanu Deb-Choudhury
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 4, Iss , Pp 100664- (2024)
The study assessed the peptidomic profile of in-bag dry-aged (2 °C, RH 75 %, 0.5 m.s−1, n = 30) and wet-aged (-1.5 °C, n = 30) lamb with high and low levels of lipid oxidation. A total of 1056 low molecular weight peptides (< 10 kDa) were identif
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7654c8e62726440e9f3f664ae9472b81
Effect of Dry, Vacuum, and Modified Atmosphere Ageing on Physicochemical Properties of Roe Deer Meat
Autor:
Natalia Kasałka-Czarna, Róża Biegańska-Marecik, Jędrzej Proch, Aleksandra Orłowska, Magdalena Montowska
Publikováno v:
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences, Vol 73, Iss 2, Pp 175-186 (2023)
Consumers around the world are choosing sustainable and unprocessed foods. Roe deer meat, due to the natural origin, is a source of organic and healthy meat. The selection of suitable storage conditions and times plays an important role in a deterior
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2dcf21c7125f49fba111a49d05877eea
Autor:
Sara Khazzar, Severino Segato, Giorgia Riuzzi, Lorenzo Serva, Elisabetta Garbin, Gabriele Gerardi, Sandro Tenti, Massimo Mirisola, Paolo Catellani
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 17, p 3250 (2023)
The effectiveness of dry ageing with regard to retaining meat quality is still subject to debate. At 4 d post mortem, samples of boneless strip loins were excised from young Charolais carcasses and then stored for a further 26 d in a cooler, either v
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d24d2eba6b464d88be23c5b21ba08516
Autor:
EFSA Panel on Biological Hazards (BIOHAZ), Konstantinos Koutsoumanis, Ana Allende, Avelino Alvarez‐Ordóñez, Sara Bover‐Cid, Marianne Chemaly, Alessandra De Cesare, Lieve Herman, Friederike Hilbert, Roland Lindqvist, Maarten Nauta, Luisa Peixe, Giuseppe Ru, Marion Simmons, Panagiotis Skandamis, Elisabetta Suffredini, Bojan Blagojevic, Inge Van Damme, Michaela Hempen, Winy Messens, Declan Bolton
Publikováno v:
EFSA Journal, Vol 21, Iss 1, Pp n/a-n/a (2023)
Abstract The impact of dry‐ageing of beef and wet‐ageing of beef, pork and lamb on microbiological hazards and spoilage bacteria was examined and current practices are described. As ‘standard fresh’ and wet‐aged meat use similar processes t
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/22d9a77f7b924d1d84999c13c3dbc7d6
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 22, p 3638 (2022)
The aim of this study was to evaluate the effects of the chitosan/collagen peptides/cinnamon bark essential oil composite coating on dry-aged beef. Chitosan (2%, w/v), collagen peptides (1%, w/v), and cinnamon bark essential oil (1%, v/v) were homoge
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/01d4d782190540f2896ece4504b2f2c2
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.