Zobrazeno 1 - 10
of 102
pro vyhledávání: '"dorsal muscle"'
Publikováno v:
BMC Genomics, Vol 25, Iss 1, Pp 1-12 (2024)
Abstract Background Intramuscular fat content is an important index reflecting the quality of mutton, which directly affects the flavor and tenderness of mutton. Livestock and poultry intramuscular fat content is influenced by genetics, nutritional l
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/785d205c852445aba6e2ce2517943f41
Publikováno v:
Progress in Fishery Sciences, Vol 44, Iss 1, Pp 219-227 (2023)
At present, local and foreign research reports on Thunnus thynnus have focused on fishery biology, fishing, and genetic diversity, among others. There are few reports on nutrition and flavor related to the different muscles of T. thynnus. To scientif
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cd2870a76c314ee5aa14502f21f177b8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Central European Agriculture, Vol 23, Iss 1, Pp 24-30 (2022)
The objective of this research was to evaluate the amino acid composition of proteins in the dorsal muscle, femoral muscle, and the liver of female nutrias (Myocastor coypus Molina) in relation to age. In this study a total of 50 animals were used. T
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/820beae564d246d6a552ad7b27d6782b
Publikováno v:
Frontiers in Endocrinology, Vol 14 (2023)
IntroductionExtensive morphological, biochemical, and cellular changes occur during anuran metamorphosis, which is triggered by a single hormone, thyroid hormone (TH). The function of TH is mainly mediated through thyroid receptor (TR) by binding to
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3372c95804c04d81a14c578dc634a10c
Autor:
M. Strateva, G. Penchev
Publikováno v:
Bulgarian Journal of Veterinary Medicine, Vol 24, Iss 3, Pp 434-441 (2021)
The aim of the study was to perform histological differentiation of dorsal and ventral musculature of fresh and frozen/thawed carps (Cyprinus carpio). Histological findings of muscle fibres (Myofibra striata) of fresh carps did not show any changes.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8a865a896b694e0e834710236997e1de
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Di-san junyi daxue xuebao, Vol 41, Iss 21, Pp 2074-2079 (2019)
Objective To evaluate the maximum isometric strength and endurance of lumbar dorsal muscle extensors in patients with degenerative spinal deformity (DSD), and analyze their correlation with the quality of life (QOL). Methods Fifty-six DSD patients ad
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4ea6a79734814d69a894d2bf770627ae
Publikováno v:
CyTA - Journal of Food, Vol 17, Iss 1, Pp 472-478 (2019)
The aim of this study was to analyse the impact of differentiation of cooking and baking temperatures on the chemical composition, colour, sensory evaluation, shear force and muscle texture parameters of the longissimus dorsal muscle of wild boars. I
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/aba605532a5a46b0bf599d436d51e976