Zobrazeno 1 - 10
of 495
pro vyhledávání: '"dna strand breakage"'
Autor:
Nan Jiang, Saima Naz, Yulin Ma, Qudrat Ullah, Muhammad Zahoor Khan, Jiaqi Wang, Xuan Lu, Dun-Zhu Luosang, Sadia Tabassum, Ahmad Manan Mustafa Chatha, Wang-Dui Basang
Publikováno v:
Agriculture, Vol 13, Iss 3, p 623 (2023)
This review discusses several research studies that employed comet assay to evaluate the environmental impact of genotoxins in aquatic environments. It focuses on in vivo and in situ studies of aquatic animals. New chemicals are being added each year
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9d933ecdd7df4baea3770135072a98dc
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Bramatti, Isabella, Matos, Beatriz, Figueiredo, Neusa, Pousão-Ferreira, Pedro, Branco, Vasco, Martins, Marta
Funding Information: This work was funded by Fundação para a Ciência e Tecnologia (FCT; www.fct.pt ) with the following grants: i) Project PAHMIX - Mixtures of Environmental Carcinogens: a molecular approach to improve environmental risk assessmen
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______1437::1b7e538dbadf2ad1b8ba881b146f2047
https://hdl.handle.net/10362/154986
https://hdl.handle.net/10362/154986
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 33, Iss 3, Pp 210-216 (2015)
Antioxidant activities and free radical-mediated DNA strand breakages of five hydroxycinnamic acids were examined. Kinetic analysis of a stable galvinoxy (GO*)-scavenging reaction of hydroxycinnamic acids demonstrated that the molecular structure and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0524c97d9a254f1c9ac88bf527a098fb
Autor:
Adriano Costa de Camargo, Marisa Aparecida Bismara Regitano-d'Arce, Claudio Rosa Gallo, Fereidoon Shahidi
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 12, Iss , Pp 129-143 (2015)
The effects of gamma-irradiation on the microbial growth, phenolic composition, and antioxidant properties of peanut skin were evaluated. Gamma-irradiation at 5.0 kGy decreased the microbiological count of the product. Total phenolic and proanthocyan
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0089b061db1f4000a3a1d01ae5882531
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Dominika Mániková, Zuzana Šestáková, Jana Rendeková, Danuša Vlasáková, Patrícia Lukáčová, Edgars Paegle, Pavel Arsenyan, Miroslav Chovanec
Publikováno v:
Molecules, Vol 23, Iss 2, p 507 (2018)
Resveratrol is a natural (poly)phenol primarily found in plants protecting them against pathogens, as well as harmful effects of physical and chemical agents. In higher eukaryotic cells and organisms, this compound displays a remarkable range of biol
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/624b54cc45b3428c93e793e395904658
Autor:
Adriana Díaz, Sandra Carro, Livia Santiago, Juan Estévez, Celia Guevara, Miriam Blanco, Laima Sánchez, Liena Sánchez, Nirka López, Danilo Cruz, Ronar López, Elizabeth B. Cuetara, Jorge Luis Fuentes
Publikováno v:
Genetics and Molecular Biology, Vol 32, Iss 2, Pp 367-372 (2009)
The analysis of DNA damage by mean of Comet or single cell gel electrophoresis (SCGE) assay has been commonly used to assess genotoxic impact in aquatic animals being able to detect exposure to low concentrations of contaminants in a wide range of sp
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2842e52386a04c64aec098275a14cecb
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.