Zobrazeno 1 - 10
of 1 026
pro vyhledávání: '"dityrosine"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Yun-Mi Hur, Kyoung-Ik Min
Publikováno v:
Small Structures, Vol 4, Iss 7, Pp n/a-n/a (2023)
As a de novo design of artificial enzymes, peptide assembly is receiving enormous attention. However, the development of durable peptide‐based biocatalysts that can resist undesirable deformation and loss of function in non‐native environments is
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/277175a061384290bdce1e516618d2c1
Autor:
Juliany Cristiny Sonda Bordignon, Amanda Teixeira Badaró, Douglas Fernandes Barbin, Lilian Regina Barros Mariutti, Flavia Maria Netto
Publikováno v:
Heliyon, Vol 9, Iss 7, Pp e17981- (2023)
This study investigated the oxidative susceptibility of whey protein isolate (WPI) dispersions treated by microwave or thermal convection before freeze-drying. WPI (20 mg protein/mL) in distilled water (DW) was heated at 63 ± 2 °C for 30 min by mic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a8e58d63fcb04acdb742b845dd898191
Publikováno v:
Frontiers in Neuroscience, Vol 17 (2023)
Oxidative stress is a significant source of damage that accumulates during aging and contributes to Alzheimer’s disease (AD) pathogenesis. Oxidation of proteins can give rise to covalent links between adjacent tyrosines known as dityrosine (DiY) cr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/70a09f36edf04aff9cce76085be19d7f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Karolina Radomska, Marian Wolszczak
Publikováno v:
Pharmaceutics, Vol 15, Iss 5, p 1367 (2023)
We have shown that many proteins and enzymes (ovalbumin, β-lactoglobulin, lysozyme, insulin, histone, papain) undergo concentration-dependent reversible aggregation as a result of the interaction of the studied biomolecules. Moreover, irradiation of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/16b9b744781541cb8a722d63052bb9b5
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 12, Iss 4, p 786 (2023)
Excessive hydrogen peroxide causes oxidative stress in cells. The oxidation of two tyrosine residues in proteins can generate o,o′-dityrosine, a putative biomarker for protein oxidation, which plays critical roles in a variety of organisms. Thus fa
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/49179a34a34b4965a4d5617f35f3d9c6
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.