Zobrazeno 1 - 10
of 348
pro vyhledávání: '"diol dehydratase"'
Autor:
Qing Li, Hans-Joachim Ruscheweyh, Lærke Hartmann Østergaard, Micael Libertella, Kim Skalborg Simonsen, Shinichi Sunagawa, Alberto Scoma, Clarissa Schwab
Publikováno v:
Microbiome, Vol 12, Iss 1, Pp 1-15 (2024)
Abstract Background Microbial pdu and cob-cbi-hem gene clusters encode the key enzyme glycerol/diol dehydratase (PduCDE), which mediates the transformation of dietary nutrients glycerol and 1,2-propanediol (1,2-PD) to a variety of metabolites, and en
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b7e30cc573e543f694e9c6fbe7cc26c1
Autor:
Alejandro Ramirez Garcia, Anna Greppi, Florentin Constancias, Hans-Joachim Ruscheweyh, Julie Gasser, Katherine Hurley, Shana J. Sturla, Clarissa Schwab, Christophe Lacroix
Publikováno v:
Frontiers in Microbiomes, Vol 2 (2023)
IntroductionAnaerobutyricum hallii is a human gut commensal that transforms the heterocyclic amine 2-amino-1-methyl-6-phenylimidazo [4,5-b] pyridine (PhIP), a carcinogen from cooked meat. The transformation mechanism involves the microbial production
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2a35fc4196174c1da90f8e4e08f53e9e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Mette J. Mar, Joakim M. Andersen, Vijayalakshmi Kandasamy, Jianming Liu, Christian Solem, Peter R. Jensen
Publikováno v:
Biotechnology for Biofuels, Vol 13, Iss 1, Pp 1-10 (2020)
Abstract Background The secondary alcohol 2-butanol has many important applications, e.g., as a solvent. Industrially, it is usually made by sulfuric acid-catalyzed hydration of butenes. Microbial production of 2-butanol has also been attempted, howe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7411147ba98d4820a04abe5f41d3120b
Autor:
Jianbo Zhang, Christophe Lacroix, Esther Wortmann, Hans-Joachim Ruscheweyh, Shinichi Sunagawa, Shana J. Sturla, Clarissa Schwab
Publikováno v:
BMC Microbiology, Vol 19, Iss 1, Pp 1-14 (2019)
Abstract Background Consuming red and processed meat has been associated with an increased risk of colorectal cancer (CRC), which is partly attributed to exposure to carcinogens such as heterocyclic amines (HCA) formed during cooking and preservation
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1deb1d35d5b24cc7a962c25af706398b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Chemistry – A European Journal. 27:7930-7941
Diol dehydratase, dependent on coenzyme B12 (B12 -dDDH), displays a peculiar feature of being inactivated by its native substrate glycerol (GOL). Surprisingly, the isofunctional enzyme, B12 -independent glycerol dehydratase (B12 -iGDH), does not unde
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.