Zobrazeno 1 - 10
of 1 211
pro vyhledávání: '"diastase"'
Publikováno v:
AIMS Agriculture and Food, Vol 9, Iss 2, Pp 430-444 (2024)
We aimed to evaluate the effect of freeze-drying and vacuum-drying on moisture, water activities (aw), total soluble solid (TSS), hydroxymethylfurfural (HMF), diastase activity, total phenolic content (TPCs), and antioxidant activities (ABTS, DPPH, F
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fb04e68c2a51417dbb0b77740d94a95e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Biotropia: The Southeast Asian Journal of Tropical Biology, Vol 31, Iss 1 (2024)
The quality of monofloral honey from Apis mellifera as an antibacterial can be influenced by the activity of the diastase enzyme and the secondary metabolites from the nectar source. Therefore, this study aimed to compare the activity of the diastase
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/875662203985476a8d34292a9057ff2b
Publikováno v:
مجلة ديالى للعلوم الزراعية, Vol 15, Iss 2, Pp 1-10 (2023)
The thermal treatment of honey is used to prevent honey crystallization which is one of the main problems that face beekeepers. In this study three samples of honey were heated at 40, 60, 80 and 100 °C, as a function of time in hours (h). Heating
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f2262cf7c3ee480fbb1f123450b1cf05
Autor:
Matej Tkáč, Fouad Ali Abdullah Abdullah, Lenka Vorlová, Klára Bartáková, Šárka Bursová, Zdeňka Javůrková
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 14, p 2228 (2024)
The main objective of this work was to determine the significant physicochemical and bioactive parameters of honeys originating from Iraqi Kurdistan. For this purpose, honey samples (n = 16) were taken directly from Kurdish beekeepers from different
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3b84c332c29f4f318da7adc7215a5939
Publikováno v:
Zhongguo shipin weisheng zazhi, Vol 35, Iss 7, Pp 993-999 (2023)
ObjectiveTo investigate and analyze the effect of Taka-diastase used for the detection of vitamin B2 (source of riboflavin-5'-sodium phosphate) on the results of the tested sample.MethodsAccording to the requirements of the national standard meth
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3c23da2e59174c1c8f5827197d93c2b6
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 7, p 989 (2024)
In commercially available honey, the application of a heat treatment to prevent spoilage can potentially compromise its beneficial properties and quality, and these effects worsen with extended storage. The high-pressure processing (HPP) of honey is
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3bd61fdbbc77497496aea22174e14765
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Bundianto Budianto, Diah Kusmardini, Zefki Okta Feri, Muh Jaenal Arifin, Anik Suparmi, Kiki Kristiani
Publikováno v:
Agronomía Mesoamericana, Vol 34, Iss 2 (2023)
Introduction. Klanceng honey (Tetragonula laeviceps) is in great demand because of its benefits. There is no information on the expiration date of the Klanceng honey. Objective. To predict the shelf life of Klanceng honey by evaluating the effect of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c3a024a07a5444719541b9e37a7527e6
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.