Zobrazeno 1 - 10
of 444
pro vyhledávání: '"decaffeination"'
Autor:
Dulmini, A.D.T., Perera, S.D.
Publikováno v:
OUSL Journal, Vol 18, Iss 2, Pp 7-28 (2023)
Coffee plant which belongs to Rubiaceae family, generally grows along the equator in tropical and subtropical areas. The generic name, coffee, covers about 100 species of plants, but the two main species used for making beverages are called Coffea
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c00ff863dd644eceadc1dd8248922787
Publikováno v:
International Journal of Technology, Vol 14, Iss 1, Pp 100-108 (2023)
Asian palm civet (APC) known as Luwak, has an important role in producing the most expensive coffee in the world, Kopi Luwak, which is excreted from its feces. The bacterial diversity in the feces of APC was rarely explored, especially for decaff
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bced41c1649245a58f6c18d35dda34de
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Suhail Asad, Alviti Kankanamalage Hasith Priyashantha, Saowaluck Tibpromma, Yinling Luo, Jianqiang Zhang, Zhuqing Fan, Likun Zhao, Ke Shen, Chen Niu, Li Lu, Itthayakorn Promputtha, Samantha C. Karunarathna
Publikováno v:
Biology, Vol 12, Iss 7, p 911 (2023)
Endophytic microbes are a ubiquitous group of plant-associated communities that colonize the intercellular or intracellular host tissues while providing numerous beneficial effects to the plants. All the plant species are thought to be associated wit
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bb234276e48142b2a0876b2caf759281
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Yusi Yang, Zhanbo Dong, Yongkang Wang, Fengyi Xiao, Jinliang Yang, Dong Zhao, Jianhui Ye, Xinqiang Zheng, Yuerong Liang, Jianliang Lu
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 22, p 3625 (2022)
Adsorption is an important technology for the separation of different tea components. The adsorption behavior of L-theanine onto adsorbents was comprehensively studied in this paper. Among tested adsorbents, cation exchange resin ZGSPC106Na and D001S
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fe7bdbd385714c42b07fa1f0b55442db
Autor:
Jie Wang, Ying Zhang, Yan Liu, Shaorong Zhang, Linying Yuan, Yingfu Zhong, Xiuhong Wu, Juan Yang, Ze Xu
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 20, p 3269 (2022)
The supercritical CO2-based decaffeination (SCD) method can be used to prepare decaffeinated tea, but its overall effect on the phytochemicals, volatiles, and sensory qualities of green and black teas is still unclear, and its suitability to prepare
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6b93359aa06d4c2d94ac8e52cc18155f
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 6, p 1806 (2022)
Coffee, one of the most popular beverages in the world, attracts consumers by its rich aroma and the stimulating effect of caffeine. Increasing consumers prefer decaffeinated coffee to regular coffee due to health concerns. There are some main decaff
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e6f62685e9344532a4248cc43bd37045
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.