Zobrazeno 1 - 10
of 560
pro vyhledávání: '"dairy food"'
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 116, Iss , Pp 106192- (2024)
People worldwide need to improve their health or intention to control diseases more naturally through ingredients incorporated into foods and beverages, called functional foods. Functional foods include probiotic organisms and bioactive compounds inc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4a7819c67bc445edb2fd88a7a7bca3f3
Autor:
Gul Naz Saleem, Ruixia Gu, Hengxian Qu, Gul Bahar Khaskheli, Imran Rashid Rajput, Muhammad Qasim, Xia Chen
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 11 (2024)
In the current arena of time, the transformation of society has improved the standard of living in terms of lifestyle and their nutritional demands and requirements. The microorganisms under controlled conditions and the enzymatic transformation of d
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/45abf999a70240c8962997a06d623ae9
Autor:
Abraham Alejandro Sesín, Juan José Carol Paz, Ana Estela Ledesma, María Pía Taranto, Ana Yanina Bustos
Publikováno v:
Brazilian Journal of Food Technology, Vol 26 (2023)
Abstract The increasing interest in functional foods has encouraged the search for new lactic acid bacteria (LAB) with singular characteristics, including technological and probiotic properties, present in natural sources. The present research aimed
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/65b5ae50920b4f109cc76e3a4f9ce8c6
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 23, p 4373 (2023)
Probiotics can ameliorate type 2 diabetes mellitus (T2DM) via several mechanisms such as by decreasing inflammatory cytokines and increasing pancreatic β-cell functions. Another targeted mechanism for managing T2DM involves inhibiting α-amylase and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0559545cbdf747849535e1a7cde4abed
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Petersen, Chris
Publikováno v:
Food & Drink. May/Jun2007, Vol. 6 Issue 3, p28-34. 5p.
Publikováno v:
Nutrition Journal, Vol 21, Iss 1, Pp 1-8 (2022)
Abstract Background Previous studies reported that dairy foods are associated with higher areal bone mineral density (BMD) in older adults. However, data on bone texture are lacking. We determined the association of dairy food intake (milk, yogurt, c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3019a984905249b6a414867b75d7d240
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Heliyon, Vol 8, Iss 10, Pp e10787- (2022)
The dairy sector in Bangladesh has shifted from subsistence to commercial and enterprise-driven due to the increasing demand of milk and milk products. In this context, this study was conducted to explore the different participants in dairy value cha
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/078d26810d444828b16505b9c21aab63