Zobrazeno 1 - 10
of 421
pro vyhledávání: '"cyanobacterial toxin"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Valentini Maliaka, Miquel Lürling, Christian Fritz, Yvon J.M. Verstijnen, Elisabeth J. Faassen, Frank van Oosterhout, Alfons J.P. Smolders
Publikováno v:
Water, Vol 13, Iss 3, p 357 (2021)
The Prespa Lakes area in Greece—comprised partly of lake Great and lake Lesser Prespa and the Vromolimni pond—has a global importance for biodiversity. Although the waters show regular cyanobacteria blooms, assessments of water quality threats ar
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cb8fad2e034644c6bbf304cdf6abd036
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Consumer Protection and Food Safety. 16:227-235
Arthrospira (“Spirulina”) is the most used cyanobacterium in food supplementation. “Spirulina” products are considered as superfood due to their excellent nutritional content, although several studies have shown the toxic effects of short and
Autor:
Stefan Altaner, Jonathan Puddick, Valerie Fessard, Daniel Feurstein, Ivan Zemskov, Valentin Wittmann, Daniel R. Dietrich
Publikováno v:
Toxins, Vol 11, Iss 7, p 388 (2019)
Cyanobacterial microcystins (MCs), potent serine/threonine-phosphatase inhibitors, pose an increasing threat to humans. Current detection methods are optimised for water matrices with only a few MC congeners simultaneously detected. However, as MC co
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/14059bf11f1e4ba59407167aeba8d800
Publikováno v:
Toxins, Vol 10, Iss 12, p 527 (2018)
The non-proteinogenic amino acid beta-methyl-amino-l-alanine (BMAA) is a neurotoxin produced by cyanobacteria. BMAA accumulation in the brain of animals via biomagnification along the food web can contribute to the development of neurodegenerative di
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/313536cd33444241b7294e7be1f93c5e