Zobrazeno 1 - 10
of 47
pro vyhledávání: '"culmorin"'
Publikováno v:
Toxins, Vol 14, Iss 7, p 448 (2022)
The European Food Safety Authority is currently evaluating the risks related to the presence of emerging mycotoxins in food and feeds. The aim of this study was to investigate the role of soil fertility, resulting from different nitrogen fertilizatio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e61c94abadb44ce0a03e0021d6889088
Autor:
Edward C. Rojas, Birgit Jensen, Hans J. L. Jørgensen, Meike A. C. Latz, Pilar Esteban, David B. Collinge
Publikováno v:
Journal of Fungi, Vol 8, Iss 4, p 345 (2022)
The fungal endophyte Penicillium olsonii ML37 is a biocontrol agent of Fusarium head blight in wheat (caused by Fusarium graminearum), which has shown a limited direct inhibition of fungal growth in vitro. We used RNA-seq and LC-MS/MS analyses to elu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5149b8b6aa7e42ec804e4695c1062549
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Rebecca Wipfler, Susan P. McCormick, Robert Proctor, Jennifer Teresi, Guixia Hao, Todd Ward, Nancy Alexander, Martha M. Vaughan
Publikováno v:
Toxins, Vol 11, Iss 10, p 555 (2019)
Species of the fungus Fusarium cause Fusarium head blight (FHB) of cereal crops and contaminate grain with sesquiterpenoid mycotoxins, including culmorin (CUL) and trichothecenes. While the phytotoxicity of trichothecenes, such as deoxynivalenol (DON
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d8ecace6a6c948deb77d911915f2b5e8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Silvia Generotti, Michele Suman, Chiara Dall'Asta, Michael Sulyok, Franz Berthiller, Bojan Šarkanj, Martina Cirlini
Publikováno v:
Food Chemistry. 229:597-603
Food processing, especially thermal treatment, may have implications on mycotoxins in products available for consumers. This research work aimed to study how mycotoxin levels may be influenced by modifying the technological parameters of both whole g
Autor:
Susan P. McCormick, Jennifer M. Teresi, Nancy J. Alexander, Guixia Hao, Todd J. Ward, Martha M. Vaughan, Rebecca L. Wipfler, Robert H. Proctor
Publikováno v:
Toxins
Volume 11
Issue 10
Toxins, Vol 11, Iss 10, p 555 (2019)
Volume 11
Issue 10
Toxins, Vol 11, Iss 10, p 555 (2019)
Species of the fungus Fusarium cause Fusarium head blight (FHB) of cereal crops and contaminate grain with sesquiterpenoid mycotoxins, including culmorin (CUL) and trichothecenes. While the phytotoxicity of trichothecenes, such as deoxynivalenol (DON
Publikováno v:
Food Research International. 140:109861
The use of maize in the food chain could be mainly limited due to its contamination by mycotoxins. As scarce information is available, the current study is aimed at collecting new data on the co-occurrence and the fate of the most frequent masked, mo