Zobrazeno 1 - 10
of 88
pro vyhledávání: '"crystallization inhibitor"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
AIMS Materials Science, Vol 9, Iss 4, Pp 628-641 (2022)
Porous building materials are often subjected to damage due to salt crystallization. In recent years, the addition of crystallization inhibitors in lime-based mortar, has shown promising results in improving durability of this material against salt d
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/556fa0666aa5471582d6578aaa0c2891
Autor:
Weichen Zhang, Lu Li, Chuanyong Li, Yanhua Sun, Muhammad Dilawer Hayat, Yugeng Li, Gang Chen, Zhentao Yuan, Xiao Wang
Publikováno v:
Crystals, Vol 13, Iss 11, p 1563 (2023)
In water-soluble binder systems, polyethylene glycol (PEG) and polymethylmethacrylate (PMMA) are often used as primary and secondary components. The PEG/PMMA binder system is clean and environmentally friendly, but the discrepancy between the crystal
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fb58e383a4384dde8604e9850e50a084
Autor:
Felix Grases, Antonia Costa-Bauzá, Paula Calvó, Francesca Julià, Jaume Dietrich, Rosa Maria Gomila, Gabriel Martorell, Pilar Sanchis
Publikováno v:
Molecules, Vol 27, Iss 17, p 5463 (2022)
Phytate has been classified as an anti-nutrient, but there are no adverse effects from the consumption of a balanced diet with 1 to 2 g of daily phytate (inositol-hexaphosphate, InsP6) as a calcium magnesium salt, the form naturally present in grains
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ae12223cf0434cb7a6ef40ebd5d01c9c
Publikováno v:
Journal of Cultural Heritage, 59
Salt crystallization is a major cause of weathering of mortars, including plasters and renders. In the last decade, the use of mixed-in salt crystallization inhibitors in mortars has been proposed as a solution to improve the durability of this mater
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, 1976 May 01. 73(5), 1447-1451.
Externí odkaz:
https://www.jstor.org/stable/65925
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.