Zobrazeno 1 - 10
of 78
pro vyhledávání: '"crop enhancement"'
Autor:
Hassan Iqbal, Chen Yaning
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 15 (2024)
The exogenous use of the redox compound (H2O2) plays a significant role in abiotic stress tolerance. The present study investigated various H2O2 application methods (seed priming, foliar spray, and surface irrigation) with varying concentration level
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6e9b3f7460dd4d2a84f8e47761806b41
Autor:
Sunny Ahmar, Tahir Mahmood, Sajid Fiaz, Freddy Mora-Poblete, Muhammad Sohaib Shafique, Muhammad Sohaib Chattha, Ki-Hung Jung
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 12 (2021)
Agriculture is an important source of human food. However, current agricultural practices need modernizing and strengthening to fulfill the increasing food requirements of the growing worldwide population. Genome editing (GE) technology has been used
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/64c7b0bdf286437abc0e8b777b84603e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Alain De Mesmaeker, Claudio Screpanti, Raymonde Fonné-Pfister, Mathilde Lachia, Alexandre Lumbroso, Harro Bouwmeester
Publikováno v:
CHIMIA, Vol 73, Iss 7-8 (2019)
Strigolactones have been known as signaling molecules in the rhizosphere of plants since more than 50 years. However, their roles as phytohormone have been only recognized since 2008. We describe here a very efficient synthetic access to representati
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/37e6df3903be45f48689252a266992f9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Wenqi ZHOU, Zhongliang WU, Yingcong ZHANG, Dali WU, Duo LIU, Yuchuan WANG, Qingxiang GAO, Bingrong DANG, Wenjian LI, Suiwen HOU
Publikováno v:
Czech Journal of Genetics and Plant Breeding, Vol 51, Iss 1, Pp 29-35 (2015)
The lentil (Lens culinaris Medik.) belongs to the most important leguminous plants in Asia. It is a very popular and highly nutritious food. However, small pod size and low yield limit its agricultural use. Through irradiation mutagenesis of dry lent
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0477d862827d4ac68b4049888ffa15a1
Autor:
Mikić Aleksandar, Mihailović Vojislav
Publikováno v:
Ratarstvo i Povrtarstvo, Vol 51, Iss 3, Pp 190-203 (2014)
The genetic resources of legumes (Fabaceae Lindl.) are facing the narrowing the genetic basis of cultivated species, that is bottlenecks of the available gene pools. This is caused mostly by breeding, since it aims at improving yield and quality. The
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f349684d54de406bbd4e97949d4cd900
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 7, Iss 11, p 481 (2019)
The conventional means of achieving enhanced agricultural productivity are not ecologically balanced and sustainable. The excessive use of synthetic agrochemicals, declining soil nutrients, and water-use issues, amongst others, are threats to the eco
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0dd80b4c301f4974a07516fc07dabf32