Zobrazeno 1 - 10
of 457
pro vyhledávání: '"cppu"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ayşe Yavuz Kocaman, Berna Yakar
Publikováno v:
Caryologia, Vol 76, Iss 1 (2023)
Forchlorfenuron (FCF, also known as CPPU), which belongs to the group of phenylurea cytokinins, is one of the most widely used synthetic plant growth regulators (PGRs) worldwide. Although FCF plays a crucial role in cellular growth and differentiatio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fa3400bead104f8799d9bf8874d45f88
Autor:
Ahmed Bin Mohamed Sharif Hossain, Adel Mohamed Alsaif, Hassan Ahmed Rudayni, Abdulrahman Al-Hashimi, Mohammad Saad Aleissa, Rosna Mat Taha
Publikováno v:
Revista Brasileira de Fruticultura, Vol 45 (2023)
Abstract The study was conducted to investigate the effect of CPPU(2-Chloro-4-pyridyl-phenylurea) and NAA (Naphthaleneacetic acid) on the pigments, total phenol, flavonoid and mineral (K+) content in wax apple fruit. CPPU concentrations were 10, 15 a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1eace2aade24488ca73b5b4bda4656ef
Autor:
Mikhail Sereda, Victoria Petrenko, Olga Kapralova, Vasily Chokheli, Tatyana Varduni, Pavel Dmitriev, Tatiana Minkina, Svetlana Sushkova, Andrey Barbashev, Tamara Dudnikova, Rupesh Kumar Singh, Chandra Shekhar Seth, Vishnu D. Rajput
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 10, Iss 1, p 21 (2023)
Hibiscus moscheutos L. ‘Berry Awesome’ is a complex hybrid of the new Proven Winners Summerific series of varieties with highly ornamental characteristics. Micropropagation of highly ornamental varieties is important for mass production of planti
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a87f71e836524908afbc7ff2ed473841
Autor:
Jin-tao CHENG, Hai-wen CHEN, Xiao-chen DING, Tai SHEN, Zhao-wen PENG, Qiu-sheng KONG, Yuan HUANG, Zhi-long BIE
Publikováno v:
Journal of Integrative Agriculture, Vol 20, Iss 12, Pp 3199-3208 (2021)
In fruit production, the application of the plant growth regulator 1-(2-chloro-4-pyridyl)-3-phenylurea (CPPU) dulls the fruit aroma. Gas chromatography–mass spectrometry and transcriptome analyses were performed on CPPU-treated and pollinated fruit
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/80548a23b2ce4afcb2751dc22b144c95
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Khalil Hoda A.
Publikováno v:
Journal of Horticultural Research, Vol 28, Iss 1, Pp 77-86 (2020)
The effect of gibberellic acid (GA3), forchlorfenuron (CPPU), and abscisic acid (ABA) on the parameters of yield of ‘Flame Seedless’ grapes was investigated. The clusters of 8-year-old grapevines were sprayed with solutions: GA3 at 25 mg·dm−3,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/74aae87731284d70915547b58851166e
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 8, Iss 12, p 1096 (2022)
This study aimed to provide a reference for the practical use of forchlorfenuron (CPPU) in the improvement of fruit set and quality (especially size) in litchi (Litchi chinensis Sonn.). CPPU at 5 mg/L was sprayed to fruit clusters of ‘Feizixiao’
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e9224bc6f1134471a00a667d3ed014a7