Zobrazeno 1 - 10
of 955
pro vyhledávání: '"contact toxicity"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Riya Das, Sukanya Borthakur, Charles Arokiyaraj, Monjul Hazarika, Parismita Borgohain, Trishna Rani Borah, Lakshi Saikia, Prachurjya Dutta, Jatin Kalita
Publikováno v:
Hybrid Advances, Vol 5, Iss , Pp 100138- (2024)
Chemical pesticides have been conventionally used to control the stored grain pest infestation, but these are hazardous to humans and the environment. Therefore, the herbal pesticides are gaining more importance in insect pest management. The montmor
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fcc6cc456e0d4103aab0cd44bdebc03e
Autor:
Houssam Annaz, Hassan Annaz, Ayoub Ajaha, Noureddin Bouayad, Karim El Fakhouri, Amin Laglaoui, Mustapha El Bouhssini, Mansour Sobeh, Kacem Rharrabe
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 5, Pp e26102- (2024)
The use of essential oils has emerged as an ecofriendly solution for controlling different pests, particularly insects of stored products. Essential oils (EOs) from Thymus capitatus (TC) and Origanum compactum (OC) have received less attention for th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cc6a4db336e64937892ee540782a1416
Autor:
Yiru Li, Bo Zhang, Jinlong Zhang, Nian Yang, Dan Yang, Kun Zou, Yangyan Xi, Guohua Chen, Xiaoming Zhang
Publikováno v:
Ecotoxicology and Environmental Safety, Vol 272, Iss , Pp 116040- (2024)
Insecticides are an indispensable and important tool for agricultural production. However, the inappropriate application of insecticides can cause damage to the food chain and ecosystem. Orius similis is an important predatory and natural enemy of Fr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5b40a83401044e45a64acef240f60fae
Publikováno v:
Plants, Vol 13, Iss 17, p 2424 (2024)
This study aimed to investigate the variation in the chemical composition of Origanum compactum essential oils (EOs) from four geographically distinct locations. Additionally, we evaluated their antioxidant properties and potential inhibitory effects
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/649d95d0906d49d8aeb6e35dfd1e916e
Publikováno v:
Journal of Food Protection, Vol 87, Iss 1, Pp 100205- (2024)
Blumea balsamifera (L.) DC. (Asteraceae), also known as sambong, is a perennial herb used in China for medicinal purposes. The essential oil (EO) of B. balsamifera was extracted by hydrodistillation. Thirty chemical components of the EO were analyzed
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f90dfb08cbb54d6d8b8aea7426e9343d
Autor:
Sana Khedhri, Marwa Khammassi, Sonia BOUKHRIS. Bouhachem, Ylenia Pieracci, Yassine Mabrouk, Emine Seçer, Ismail Amri, Guido Flamini, Lamia Hamrouni
Publikováno v:
Heliyon, Vol 9, Iss 12, Pp e22713- (2023)
Aphids (Aphidoidea) and Fusarium spp. are widely recognized as destructive pests that cause significant damage to crops on a global scale. This study aimed to ascertain the chemical composition of essential oils (EOs) of four Tunisian Eucalyptus spec
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5785d3c543dc4dd6bad0a9a77908506c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.