Zobrazeno 1 - 10
of 317
pro vyhledávání: '"cocoa shell"'
Autor:
Alicia Gil-Ramírez, Silvia Cañas, Ignacio Monedero Cobeta, Miguel Rebollo-Hernanz, Pilar Rodríguez-Rodríguez, Vanesa Benítez, Silvia M. Arribas, María A. Martín-Cabrejas, Yolanda Aguilera
Publikováno v:
Future Foods, Vol 10, Iss , Pp 100461- (2024)
This work aimed to analyze the chemical composition of the cocoa shell flour (CSF) and aqueous extract (CSE) and conduct acute and sub-chronic toxicity assays to ensure safety. CSF was composed of 59.1 % dietary fiber, primarily insoluble fiber (48.1
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dafb79284132412781daec9e8ca75841
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
I Ketut - Budaraga
Publikováno v:
Jurnal Teknologi Pertanian Andalas, Vol 27, Iss 2, Pp 221-228 (2023)
This study aims to determine the effect of storage time on the quality of pure cow's milk with the addition of liquid smoke. It is also to determine the physicochemical and organoleptic properties of pure cow's milk with different storage times. The
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/91172215d80c470399dc6e544c096f08
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Zhipu Xuebao, Vol 43, Iss 1, Pp 121-130 (2022)
An assay combined ultra performance liquid chromatography-quadrupole-time of flight-tandem mass spectrometry (UPLC-Q-TOF MS/MS) with the multivariate statistical analysis methods including principal component analysis and orthogonal partial least squ
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/71eb050c4ab848dcad60a87a2322cc55
Autor:
Vanesa Benítez, Miguel Rebollo-Hernanz, Cheyenne Braojos, Silvia Cañas, Alicia Gil-Ramírez, Yolanda Aguilera, María A. Martín-Cabrejas
Publikováno v:
Current Research in Food Science, Vol 6, Iss , Pp 100516- (2023)
The influence of different extrusion conditions on the cocoa shell (CS) dietary fiber, phenolic compounds, and antioxidant and functional properties was evaluated. Extrusion produced losses in the CS dietary fiber (3–26%), especially in the insolub
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d60056b6c9714aa183c1d9e3c1c4f22b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Santiago Ruvira, Pilar Rodríguez-Rodríguez, David Ramiro-Cortijo, María Martín-Trueba, María A. Martín-Cabrejas, Silvia M. Arribas
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 12, Iss 9, p 1698 (2023)
Cocoa shell is a by-product of cocoa manufacturing. We obtained an aqueous extract (CSE) rich in polyphenols and methylxanthines with antioxidant and vasodilatory properties. We aimed to evaluate the effects of CSE supplementation in aged hypertensiv
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7dc4efd2aec44e62b952d5f04c25b8da
Autor:
Cheyenne Braojos, Andrea Gila-Díaz, Pilar Rodríguez-Rodríguez, Ignacio Monedero-Cobeta, María Dolores Morales, Santiago Ruvira, David Ramiro-Cortijo, Vanesa Benítez, María A. Martín-Cabrejas, Silvia M. Arribas
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 14, p 2708 (2023)
Coffee and cocoa manufacturing produces large amounts of waste. Generated by-products contain bioactive compounds with antioxidant and anti-inflammatory properties, suitable for treating metabolic syndrome (MetS). We aimed to compare the efficacy of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a47429d51d1948e5bcc9505f5a10739f