Zobrazeno 1 - 10
of 151
pro vyhledávání: '"cocoa polyphenols"'
Autor:
Samuel Quiroz-Eraso, Gina Paola Rodriguez-Castaño, Maria Ximena Quintanilla-Carvajal, Alejandro Acosta-González
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 118, Iss , Pp 106258- (2024)
Cocoa polyphenols and Lactobacillales have shown promising effects in mitigating the adverse health effects associated with high-fat diets by removing free fatty acids from the gastrointestinal tract. However, the successful incorporation of these bi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cfc612450c684ba4a7f68a2cd3e86bc7
Autor:
Olavo João Frederico Ramos Junior, Karen Souza dos Santos, Isabela Ribeiro Grangeira Tavares, Gustavo Vieira de Oliveira, Thiago Silveira Alvares
Publikováno v:
Applied Biosciences, Vol 3, Iss 1, Pp 1-13 (2023)
Exercise-induced muscle damage is associated with symptoms such as inflammation, delayed-onset muscle soreness, and impaired muscle performance. The intake of cocoa polyphenols has been suggested to improve muscle recovery due to their antioxidant an
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9ce4fc9645ff441d9048b133a64045bb
Autor:
Giampaolo Mainini, Salvatore Ercolano, Raffaella De Simone, Irene Iavarone, Rosalia Lizza, Mario Passaro
Publikováno v:
Medicina, Vol 60, Iss 4, p 598 (2024)
Background and Objectives: Hormonal changes physiologically occurring in menopausal women may increase the risk of developing metabolic and vasomotor disturbances, which contribute to increase the risk of developing other concomitant pathologies, suc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1420025fac4d48d2aab190d2ccee9ae1
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
María Angeles Martín, Sonia Ramos
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 27, Iss , Pp 570-588 (2016)
Oxidative stress has been related to the pathogenesis of chronic diseases. Therefore, prevention of these pathologies by avoiding the damaging effects of free radicals and oxidants has become an important potential chemopreventive and therapeutic app
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e09fe212f7bc45cc851aef7040ea4d91
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 23, Iss , Pp 177-187 (2016)
The therapeutic effects of cocoa polyphenols on acute carbon tetrachloride (CCl4)-intoxicated mice were investigated. After determining polyphenols profile in the cocoa extract (CE), CE at a dose of 34.5 mg/kg and epicatechin (EC) at a dose of 2.24 m
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6ae4c693d7604fdf8b868b9527c3e5ce
Autor:
Said Toro-Uribe, Jhair Godoy-Chivatá, Arley René Villamizar-Jaimes, María de Jesús Perea-Flores, Luis J. López-Giraldo
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 9, Iss 6, p 458 (2020)
A full factorial design (ascorbic acid/l-cysteine inhibitors, temperature, and time as factors) study was conducted to enhance inhibition of polyphenol oxidase (PPO) activity without decreasing cocoa polyphenol concentrations. The data obtained were
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f29f747447714ed79bd0802b41930b42