Knihovna AV ČR, v. v. i.
  • Odhlásit
  • Přihlášení
  • Jazyk
    • English
    • Čeština
  • Instituce
    • Knihovna AV ČR
    • Souborný katalog AV ČR
    • Archeologický ústav Brno
    • Archeologický ústav Praha
    • Astronomický ústav
    • Biofyzikální ústav
    • Botanický ústav
    • Etnologický ústav
    • Filosofický ústav
    • Fyzikální ústav
    • Fyziologický ústav
    • Geofyzikální ústav
    • Geologický ústav
    • Historický ústav
    • Masarykův ústav
    • Matematický ústav
    • Orientální ústav
    • Psychologický ústav
    • Slovanský ústav
    • Sociologický ústav
    • Ústav analytické chemie
    • Ústav anorganické chemie
    • Ústav pro českou literaturu
    • Ústav dějin umění
    • Ústav fyziky atmosféry
    • Ústav fotoniky a elektroniky
    • Ústav fyzikální chemie J. H.
    • Ústav fyziky materiálů
    • Ústav geoniky
    • Ústav pro hydrodynamiku
    • Ústav chemických procesů
    • Ústav informatiky
    • Ústav pro jazyk český
    • Ústav jaderné fyziky
    • Ústav makromolekulární chemie
    • Ústav pro soudobé dějiny
    • Ústav přístrojové techniky
    • Ústav státu a práva
    • Ústav struktury a mechaniky hornin
    • Ústav teoretické a aplikované mechaniky
    • Ústav teorie informace a automatizace
    • Ústav výzkumu globální změny
Pokročilé vyhledávání
  • Domovská stránka
  • Vyhledávání: "citrus peel"
  • Navrhnout nákup titulu
Zobrazeno 1 - 10 of 1 052 pro vyhledávání: '"citrus peel"'
1
Akademický článek
Phytochemical and antioxidant profile of citrus peel extracts in relation to different extraction parameters
Autor: Humaira Ashraf, Iahtisham-Ul-Haq, Masood Sadiq Butt, Gulzar Ahmad Nayik, Seema Ramniwas, Teferi Damto, Sulaiman Ali Alharbi, Mohammad Javed Ansari
Publikováno v: International Journal of Food Properties, Vol 27, Iss 1, Pp 286-299 (2024)
ABSTRACTThe citrus processing industry generates around 50% fruit waste, encompassing peels, pulp, seeds, and other residues. Citrus peel, among these by-products, contains significant amounts of bioactive compounds, representing a sustainable and re
Externí odkaz: https://doaj.org/article/cf29076184c0489a8b85f29824b26139
Zobrazit plný text záznamu
2
Akademický článek
Engineered biosorbents of pomelo (Citrus maxima (Burm.f.) Merr) peels modified with zinc oxide and titanium dioxide for methylene blue dye sorption
Autor: Pornsawai Praipipat, Pimploy Ngamsurach, Pratchayaporn Srirat, Punjaporn Chaiphumee
Publikováno v: Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-19 (2024)
Abstract The pomelo-doped zinc oxide beads (PZB), pomelo-doped titanium dioxide beads (PTB), and pomelo-doped zinc oxide and titanium dioxide beads (PZTB) were synthesized for sorbing methylene blue (MB) dye. Their characterizations were explored by
Externí odkaz: https://doaj.org/article/5089245c83484f6db59f29404ac31abf
Zobrazit plný text záznamu
Plný text ve formátu HTML
3
Akademický článek
Adjuvant Prevention of Type 2 Diabetes of Citrus Peel Based on Bionetwork Analysis
Autor: Yan ZHANG, Ping YAN, Hua ZHANG, Han ZHANG, Mengdi ZHENG, Xiyan CHAI
Publikováno v: Shipin gongye ke-ji, Vol 45, Iss 5, Pp 319-330 (2024)
Objective: To elucidate the main components and mechanism of adjuvant prevention of type 2 diabetes of Citrus peel. Methods: The inhibitory activity of Citrus peel of α-glycosidase was determined in vitro. It were used to predict the material basis
Externí odkaz: https://doaj.org/article/ce44b289b7f34685807703a0e672a142
Zobrazit plný text záznamu
4
Akademický článek
Development of citrus peel by-product as a slice jam by using two-level factorial design
Autor: Wan Fatimah Wan Mohd Nowalid, Hazrulrizawati Abd Hamid, Shehu Hadiza Giwa
Publikováno v: Food Chemistry: Molecular Sciences, Vol 8, Iss , Pp 100196- (2024)
Natural slice jam from the citrus peel is a product that enhances the economic value of the waste of citrus fruit peel. The goal of the study was to improve a recipe for a natural jam made entirely from citrus peel and shaped into a square to make it
Externí odkaz: https://doaj.org/article/e18481527cf94ce0aa8be773262793cb
Zobrazit plný text záznamu
5
Akademický článek
Effectiveness of various organic peels in facial rejuvenation and treatment of sensitive skin
Autor: Dogiparthi SN, Mohan S, Bala A, Jenson J
Publikováno v: Journal of Medical and Scientific Research, Vol 11, Iss 4, Pp 310-314 (2023)
The problems with adverse effects of conventional treatments for a range of dermatological conditions have led scientists to search for new compounds of therapeutic value. Efforts have included the evaluation of natural products such as manuka honey,
Externí odkaz: https://doaj.org/article/0f01683451eb4779bc92fcf1ffa3a9ac
Zobrazit plný text záznamu
6
Akademický článek
Screening of Key Aroma Components in Essential Oils from Citrus Peels of Different Cultivars
Autor: Li LI, Jinglong JIANG, Jiale HU, Yixuan SHI, Pei HUANG, Dekuan DING
Publikováno v: Shipin gongye ke-ji, Vol 44, Iss 24, Pp 259-269 (2023)
The aroma components and key aroma components from citrus peels with six different aroma types were analyzed to provide the basis for quality evaluation of citrus peels and development of special aroma citrus essential oils. The volatile components o
Externí odkaz: https://doaj.org/article/148f50e398894f03a2b4ea3eca38a5b1
Zobrazit plný text záznamu
7
Akademický článek
Validating the protective role of orange and tangerine peel extracts foramending food safety against microorganisms’ contamination using molecular docking
Autor: Bassem A. Sabry, Ahmed Noah Badr, Dina Mostafa Mohammed, Marwa A. Desoukey, Amr Farouk
Publikováno v: Heliyon, Vol 10, Iss 6, Pp e27737- (2024)
Latest studies indicated that agro-food wastes are considered renewable sources of bioactive compounds. This investigation aimed to utilize natural extracts of citrus peels as antimicrobial and anti-aflatoxigenic agents for food safety. The bioactivi
Externí odkaz: https://doaj.org/article/79e6f960373e42ae994661bc5a82e84d
Zobrazit plný text záznamu
8
Akademický článek
Comparative Study on the Structure-Activity Relationship of Dietary Fiber from Different Varieties of Citrus Peel and Pomace
Autor: CHEN Guiting, SHI Kaixin, ZHANG Peipei, XU Yang, PAN Siyi
Publikováno v: Shipin Kexue, Vol 44, Iss 17, Pp 20-28 (2023)
The contents, structures, physicochemical properties and functional characteristics of soluble dietary fiber (SDF), insoluble dietary fiber (IDF) and total dietary fiber (TDF) from the peel and pomace of Nanfeng tangerine, Zigui navel orange and Shat
Externí odkaz: https://doaj.org/article/98e03b6c938c4155ba5dc04421047122
Zobrazit plný text záznamu
9
Akademický článek
Unveiling the Chemistry of Citrus Peel: Insights into Nutraceutical Potential and Therapeutic Applications
Autor: Hussan Munir, Sanabil Yaqoob, Kanza Aziz Awan, Aysha Imtiaz, Hiba Naveed, Naveed Ahmad, Muhammad Naeem, Waleed Sultan, Yongkun Ma
Publikováno v: Foods, Vol 13, Iss 11, p 1681 (2024)
The recent millennium has witnessed a notable shift in consumer focus towards natural products for addressing lifestyle-related disorders, driven by their safety and cost-effectiveness. Nutraceuticals and functional foods play an imperative role by m
Externí odkaz: https://doaj.org/article/adc816fe1b454b93841d7a50e4679ee8
Zobrazit plný text záznamu
10
Akademický článek
Research on internal temperature temporal and spatial distribution of citrus peel in heat treatment process
Autor: ZHAO Yao, HE Zhaoying, JIANG Yuhong, CAI Xiangyu, LI Shiquan
Publikováno v: Shipin yu jixie, Vol 40, Iss 1, Pp 122-127,134 (2024)
Objective: This study aimed to obtain the temperature distribution law of different points in citrus fruit over time during heat treatment. Methods: The temperature change of citrus peel during heat treatment was studied from the perspective of heat
Externí odkaz: https://doaj.org/article/71ac4855b3544515b5c3d4d5043b6d18
Zobrazit plný text záznamu
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Další »
  • [106]

Vyhledávací nástroje:

  • RSS
  • Poslat e-mailem

Upřesnit hledání

Omezení vyhledávání
Plný text Recenzováno Digitální knihovna AV ČR
Zdroje
Pouze tištěné dokumenty
Zahrnout EIZ
  • 919 Akademické články
  • 20 Recenze
  • 12 Konferenční materiály
  • 9 Knihy
  • 582 citrus peel
  • 102 pectin
  • 81 citrus
  • 79 antioxidant activity
  • 70 flavonoids
  • 58 antioxidant
  • 58 citrus peel waste
  • 51 extraction
  • 44 chemistry
  • 44 essential oil
  • 35 fermentation
  • 35 phenolic compounds
  • 33 citrus peel extract
  • 32 hesperidin
  • 31 by-products
  • 31 food science
  • 31 orange peel
  • 30 phenolic-compounds
  • 29 fruit
  • 29 inflammation
  • 27 flavonoid
  • 25 biorefinery
  • 25 food and beverages
  • 22 bioethanol
  • 22 dietary fiber
  • 22 limonene
  • 21 adsorption
  • 21 polyphenols
  • 20 capacity
  • 20 chemistry.chemical_compound
  • 20 optimization
  • 19 acid
  • 19 anti-inflammation
  • 19 antioxidants
  • 19 polysaccharides
  • 19 waste
  • 18 apple pomace
  • 18 biology
  • 18 nobiletin
  • 18 physicochemical properties
  • 17 bioactive compounds
  • 17 pyrolysis
  • 16 biomass
  • 16 essential oils
  • 16 hydrogen
  • 16 medicine
  • 16 nutrition. foods and food supply
  • 16 tx341-641
  • 15 activated carbon
  • 15 antioxidant capacity
  • 67 elsevier sci ltd
  • 66 mdpi
  • 62 elsevier
  • 59 elsevier ltd
  • 51 mdpi ag
  • 33 elsevier b.v.
  • 30 wiley
  • 24 springer
  • 22 elsevier science bv
  • 15 amer chemical soc
  • 15 elsevier applied science publishers
  • 14 pergamon-elsevier science ltd
  • 10 american chemical society
  • 10 frontiers media s.a.
  • 9 wiley-blackwell
  • 8 academic press
  • 7 elsevier bv
  • 7 frontiers media sa
  • 7 multidisciplinary digital publishing institute
  • 6 instituto internacional de ecologia
  • 5 springer india
  • 4 elsevier applied science
  • 4 mary ann liebert, inc
  • 4 published on behalf of the canadian institute of food science and technology by elsevier applied science
  • 3 biomed central ltd
  • 3 dove medical press
  • 3 elsevier b.v
  • 3 elsevier gmbh
  • 3 elsevier science ltd
  • 3 fundacao apinco de ciencia e tecnologia avicolas
  • 3 oxford university press
  • 3 serbian chemical society
  • 3 springer-verlag
  • 2 association of food technology, turkey
  • 2 bmc
  • 2 codon publications
  • 2 dove medical press ltd
  • 2 faculty of food technology and biotechnology, university of zagreb
  • 2 functional food center
  • 2 informa healthcare
  • 2 informa uk limited
  • 2 instituto de tecnologia de alimentos (ital)
  • 2 nature portfolio
  • 2 sociedad chilena de quimica
  • 2 springer science and business media llc
  • 2 tsinghua university press
  • 2 turkish science and technology publishing (turstep)
  • 2 universitas gadjah mada
  • 2 wydawnictwo uniwersytetu przyrodniczego w poznaniu
  • 2 zenodo
  • 44 food chemistry
  • 28 foods
  • 26 molecules
  • 25 bioresource technology
  • 24 carbohydrate polymers
  • 23 journal of agricultural and food chemistry
  • 16 international journal of biological macromolecules
  • 15 food hydrocolloids
  • 14 nutrients
  • 13 frontiers in nutrition
  • 13 international journal of hydrogen energy
  • 12 international journal of food science and technology
  • 11 journal of the science of food and agriculture
  • 9 ultrasonics sonochemistry
  • 8 applied energy
  • 8 current research in food science
  • 8 heliyon
  • 8 journal of separation science
  • 7 bioprocess and biosystems engineering
  • 7 chemosphere
  • 7 food science and human wellness
  • 7 lwt
  • 6 amb express
  • 6 fermentation
  • 6 frontiers in pharmacology
  • 6 journal of essential oil research
  • 6 journal of food science
  • 6 journal of inflammation research
  • 6 journal of medicinal food
  • 6 science of the total environment
  • 5 bmc cancer
  • 5 food technology and biotechnology
  • 4 applied water science
  • 4 biomolecules
  • 4 brazilian journal of biology
  • 4 frontiers in microbiology
  • 4 functional foods in health and disease
  • 4 horticulturae
  • 4 italian journal of animal science
  • 4 journal of the serbian chemical society
  • 4 microbial cell factories
  • 3 aquaculture reports
  • 3 brazilian journal of poultry science
  • 3 current developments in nutrition
  • 3 data in brief
  • 3 energies
  • 3 energy science & engineering
  • 3 journal of analytical and applied pyrolysis
  • 3 scientific reports
  • 2 sustainability
  • 390 Scopus®
  • 368 Science Citation Index Expanded
  • 114 OpenAIRE
  • 111 MEDLINE
  • 67 Directory of Open Access Journals
  • 1 Social Sciences Citation Index
  • 1 Emerald Insight
  • 1 brazil
  • 1 china
  • 1 japan

Možnosti vyhledávání

  • Tematická mapa
  • Historie vyhledávání
  • Pokročilé vyhledávání

Objevte více

  • Abecední procházení

Hledáte pomoc?

  • Tipy pro vyhledávání
načítá se......