Zobrazeno 1 - 10
of 608
pro vyhledávání: '"circular food systems"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Stefan P. J. van Leeuwen, A. M. Verschoor, H. J. van der Fels-Klerx, M. G. M. van de Schans, B. J. A. Berendsen
Publikováno v:
npj Science of Food, Vol 8, Iss 1, Pp 1-8 (2024)
Abstract The transition from linear production towards a circular agro-food system is an important step towards increasing Europe’s sustainability. This requires re-designing the food production systems, which inevitably comes with challenges as re
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/af1f4d058b6c4056bbcb10b8f2c786e3
Autor:
Mario Álvarez Salas, Pietro Sica, Maja Rydgård, Tomas Javier Sitzmann, Jared Onyango Nyang’au, Jihane El Mahdi, Egor Moshkin, Hellen Luisa de Castro e Silva, Stamatis Chrysanthopoulos, Clara Kopp, Khan Wali, Yusra Zireeni, Aslihan Ural-Janssen, Samaya El Hajj Hassan, Lelenda Florent Kebalo, David Chadwick, Lars Stoumann Jensen
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 8 (2024)
To meet global food demands sustainably, it is necessary to safeguard finite natural resources and reduce harmful emissions to the environment. Nutrients in biowastes are often not managed appropriately. Instead, they can be recovered, recycled into
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/399b4914ba414361be7fbdf0615e81e8
Autor:
Brieanne Berry, Travis Blackmer, Michael Haedicke, Susanne Lee, Jean D. MacRae, T. Reed Miller, Balunkeswar Nayak, Louis Rivet-Préfontaine, Deborah Saber, Linda Silka, Astha Thakali, Jared Wildwistle, Chyanne Yoder, Cindy Isenhour
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 15, p 2374 (2024)
With growing awareness of the environmental, economic, and social costs associated with food waste, there is a concerted effort on multiple scales to recover the nutrient value of discarded food. These developments are positive, but the rapid movemen
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/524d1811649b4961afb59a6339174e0f
Publikováno v:
In Journal of Cleaner Production 20 December 2022 380 Part 1
Autor:
Focker, M., van Asselt, E.D., Berendsen, B.J.A., van de Schans, M.G.M., van Leeuwen, S.P.J., Visser, S.M., van der Fels-Klerx, H.J.
Publikováno v:
In Food Research International August 2022 158
Publikováno v:
Frontiers in Sustainable Food Systems, Vol 5 (2022)
Edible insects recycle food waste, which can help feed a hungrier planet by making food systems more circular and diversifying protein production. The potential for entomophagy (i.e., insect cuisine) to contribute to waste recycling and lower input f
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8075617176dd43a893286fcb2758a1db