Zobrazeno 1 - 5
of 5
pro vyhledávání: '"chromate tolerance"'
Autor:
Zuzana Chromiková, Romana Kalianková Chovanová, Dragana Tamindžija, Barbora Bártová, Dragan Radnović, Rizlan Bernier-Latmani, Imrich Barák
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 13 (2022)
Chromium of anthropogenic origin contaminates the environment worldwide. The toxicity of chromium, a group I human carcinogen, is greatest when it is in a hexavalent oxidation state, Cr(VI). Cr(VI) is actively transported into the cell, triggering ox
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/daf4e8e063bf4c3fa971c1fdb63c8cd4
Publikováno v:
Food Technology and Biotechnology, Vol 46, Iss 4, Pp 419-426 (2008)
The sensitivity of the yeast Pichia guilliermondii ATCC 201911 (L2) to Cr(VI) and Cr(III) has been investigated. This yeast was demonstrated to have much higher resistance to Cr(III), compared to Cr(VI). At chromate level of 2.0 mM, an expanded lag p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4b4470034f8b448d8e00ae86bf4daa04
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Food Technology and Biotechnology, Vol 46, Iss 4, Pp 419-426 (2008)
Scopus-Elsevier
Scopus-Elsevier
The sensitivity of the yeast Pichia guilliermondii ATCC 201911 (L2) to Cr(VI) and Cr(III) has been investigated. This yeast was demonstrated to have much higher resistance to Cr(III), compared to Cr(VI). At chromate level of 2.0 mM, an expanded lag p
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.