Zobrazeno 1 - 10
of 161
pro vyhledávání: '"chocolate spot"'
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-15 (2024)
Abstract Chocolate spot and heat stress devastatingly impact the production of faba bean, particularly under prevailing climatic changes and rising drastic environmental conditions. Hence, the adaptability of faba bean performance is a decisive objec
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/143c5906d6654e18ae5b1b1553a984ea
Autor:
Anne Webb, Tom R. Reynolds, Tally I. C. Wright, Rosa Caiazzo, David C. Lloyd, Jane E. Thomas, Thomas A. Wood
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 15 (2024)
IntroductionChocolate spot, caused by the ascomycete fungus Botrytis fabae, is a devastating foliar disease and a major constraint on the quality and yield of faba beans (Vicia faba). The use of fungicides is the primary strategy for controlling the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cad35550bb2349279acf7e363baf2737
Publikováno v:
Novel Research in Microbiology Journal, Vol 7, Iss 3, Pp 1982-1994 (2023)
Faba bean (Vicia faba L.) is an important legume that is frequently produced in the highlands of Ethiopia. However, the production of faba bean in this country is limited by the chocolate spot disease caused by Botrytis fabae. The purpose of this stu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cb965ace7f004ec68e85ba54511931fb
Publikováno v:
Journal of Agricultural Sciences, Vol 29, Iss 1, Pp 77-88 (2023)
Chocolate spot disease devastatingly impacts faba bean growth and productivity. Thenceforth, genetic study of chocolate spot resistance and yield traits is crucial to conceive appropriate strategies for breeding and sustaining faba bean production pa
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/95f7ac585ace44649923779cc6c6162c
Autor:
Elīna Brauna-Morževska, Frederick L. Stoddard, Biruta Bankina, Jānis Kaņeps, Gunita Bimšteine, Irina Petrova, Ingrīda Neusa-Luca, Ance Roga, Dāvids Fridmanis
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 14 (2023)
Fungi of genus Botrytis are important pathogens of legumes, causing gray mold and chocolate spot diseases. The use of molecular methods to identify pathogens has resulted in the discovery of several new Botrytis species and new associations of pathog
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fa9a2d731b44463d87e81a839af4fbf4
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Margit Olle, Pille Sooväli
Publikováno v:
Acta Agriculturae Scandinavica. Section B, Soil and Plant Science, Vol 70, Iss 7, Pp 572-577 (2020)
Little research has been published about the occurrence of diseases in faba bean such as chocolate spot, ascochyta blight, or rust in Northern Europe. There is also little data about the impact of sowing rate or variety on disease development. Theref
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b94ad7744be54edc8c9898217a0a06d1
Autor:
Rasha M. Alnefaie, Sahar A. EL-Sayed, Amany A. Ramadan, Ahmed I. Elmezien, Ahmed M. El-Taher, Timothy O. Randhir, Ahmed Bondok
Publikováno v:
Life, Vol 13, Iss 2, p 392 (2023)
Plant diseases are biotic stresses that restrict crop plants’ ability to develop and produce. Numerous foliar diseases, such as chocolate spots, can cause significant production losses in Vicia faba plants. Certain chemical inducers, including sali
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ed61212a177642249ebff1e4f07c3774
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.