Zobrazeno 1 - 10
of 183
pro vyhledávání: '"chapatti"'
Autor:
Mehak Katyal, Sheetal Thakur, Narpinder Singh, Bhupinder Singh Khatkar, Sonia Kumari Shishodia
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 4, Iss , Pp 100736- (2024)
Chapattis have been a global dietary staple since ancient times serving as a primary source of carbohydrates, proteins, dietary fiber and minerals. The escalating prevalence of health challenges such as diabetes, cardiovascular diseases etc. driven b
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/537d0da202854e428eedabda9e877c66
Autor:
Arushi Arora, Abhijit Kumar Das, Ramesh Kumar, Savita Sharma, Navjot Kaur, Shubhank Dixit, Yashmeet Kaur, D. C. Saxena, Sujay Rakshit
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 11 (2024)
IntroductionThe present research focuses on the chapatti making quality of high-yielding white maize hybrids compared to available low-yielding local yellow and white landraces in India.Materials and methodsIn this study, the top nine superior hybrid
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5d4d2e9b32a043e4a2cda2c84b80fed7
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Muhammad Nasir, Shabbir Ahmad, Muhammad Usman, Umar Farooq, Ambreen Naz, Mian Anjum Murtaza, Qayyum Shehzad, Arshad Mehmood, Ghulam Mueen ud din
Publikováno v:
Carbohydrate Polymer Technologies and Applications, Vol 2, Iss , Pp 100108- (2021)
The current study is designed to diversify daily diets like Chapatti with millet (minor cereal) flour. Wheat-millet composite flours (WMCFs) were prepared by incorporating millet flour at 20 %, 40 % and 60 %, and then the rheology of WMCFs was assess
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/50c84dec18da49f9bdef30d0be9e36ab
Autor:
Habiba Khatun, Siebe Lievens, Ruben Smets, Mohammad Akhtaruzzaman, Mik Van Der Borght, Johan Claes
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 21, p 3467 (2022)
The fortification of food with edible insect flour can improve its nutrition profile, but also affect its techno-functional characteristics. In this study, an I-optimal design was applied to improve the rheological and textural properties of wheat fl
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6ac85601d0c44dc8a6e3fe0e69db292d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Zanib Arshid, Majid Majeed, Imran Pasha, Muhammad Usman Khan, Mohammad Ali Shariati, Pigorev Igor
Publikováno v:
Potravinarstvo, Vol 12, Iss 1, Pp 96-104 (2018)
Food scientist are actively involved to improve the quality of wheat through composite flour technology by supplementing wheat flour with other grain flours. Barley grains are outstanding source of total dietary fibers (TDF) and offers remarkable qua
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/46a0bab21f64491183dfce239140c77c