Zobrazeno 1 - 10
of 28
pro vyhledávání: '"celery powder"'
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 20, p 3306 (2024)
This study investigated the effect of using celery powder (CP) as source of pre-converted nitrite (treatments: A: 150 mg/kg NaNO2, B: 100 mg/kg NaNO2 + CP as 50 mg/kg NaNO2 equivalent, C: 50 mg/kg NaNO2 + CP as 100 mg/kg NaNO2 equivalent, D: CP as 15
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/318f638eda8d483f958fa82ecc654a53
Autor:
Zeynep Feyza YILMAZ ORAL
Publikováno v:
Kafkas Universitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, Vol 29, Iss 5, Pp 545-550 (2023)
This study aimed to determine the effects of celery powder (nitrate converted to nitrite) and cooking time on the formation of nitrosamine in sucuk. The microbiological and physicochemical properties were also investigated. Four sucuk batters were pr
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f8dd9b02788341adb8e9a6eb55a9c7da
Autor:
Paul Corneliu BOIȘTEANU, Diana Remina MANOLIU, Florin Daniel LIPŞA, Mihai Cătălin CIOBOTARU, Gabriela FRUNZĂ, Marius Mihai CIOBANU
Publikováno v:
Journal of Applied Life Sciences and Environment, Vol 55, Iss 1(189), Pp 100-109 (2023)
This study aimed to evaluate and sensorily describe membrane-emulsified poultry and pork meat products (frankfurter sausages) manufactured in the USV Iași Meat Processing Workshop, products to which celery powder was added. Six technology sheets wer
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0ba26fd337654c30b32768dfe33bd01b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Italian Journal of Food Safety, Vol 9, Iss 2 (2020)
The aim of this work was to study the effects of reformulation of an Italian dry fermented sausage by replacing nitrite with celery or spinach powder alone or in combination with beet powder on some quality characteristics of the product. Five differ
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/293555b51ac24cfbba4dbd01050dbd07
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Koo Bok Chin, Karna Ramachandraiah
Publikováno v:
Food Science of Animal Resources
Meat industries utilize plant material such as celery in cured meat products. Extraction of valuable bioactive compounds, nitrates and nitrites often involves processes that increase cost or lack sustainability. Thus, this study investigated the effe
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Italian Journal of Food Safety, Vol 9, Iss 2 (2020)
Italian Journal of Food Safety
Italian Journal of Food Safety
The aim of this work was to study the effects of reformulation of an Italian dry fermented sausage by replacing nitrite with celery or spinach powder alone or in combination with beet powder on some quality characteristics of the product. Five differ