Zobrazeno 1 - 10
of 290
pro vyhledávání: '"cassava bagasse"'
Publikováno v:
Journal of Natural Fibers, Vol 19, Iss 16, Pp 14525-14538 (2022)
The current study presents a nontoxic, and low-cost preparation of black seeds and cassava bagasse fibers. It also aims at investigating the physical, thermal, and morphological characteristics and chemical composition of these fibers. The current st
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3742fee6d52446e0965f383e984593c6
Autor:
Tido Tiwa Stanislas, Josepha Foba Tendo, Emeso Beckley Ojo, Odette Fayen Ngasoh, Peter Azikiwe Onwualu, Ebenezer Njeugna, Holmer Savastano Junior
Publikováno v:
Journal of Natural Fibers, Vol 19, Iss 5, Pp 1592-1608 (2022)
The goal of this study was to explore the feasibility of production of cellulosic pulp and nanofibrillated cellulose (NFC) from prevalent plants in west and central Africa; raffia fiber (Raphia vinifera), cassava bagasse (Manihot esculenta) and ambar
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fbdd62c988f04d4c92fb2985d90fffa4
Publikováno v:
Fermentation, Vol 10, Iss 1, p 14 (2023)
Cassava bagasse has great potency as a substrate in the biorefinery industry. This paper proposes the valorisation of cassava bagasse into organic acids by cellulase through the co-cultivation of Aspergillus violaceofuscus and Trichoderma reesei RUT-
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a3d9f3799b3b49af8c94adc4619b6941
Publikováno v:
Biotechnology for Biofuels, Vol 13, Iss 1, Pp 1-13 (2020)
Abstract Background 5-Aminolevulinic acid (5-ALA) is a promising biostimulant, feed nutrient, and photodynamic drug with wide applications in modern agriculture and therapy. Considering the complexity and low yield of chemical synthesis methods, biop
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/76327970ce5a4277b911a00b0b226b6a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
BIANCA COELHO, LETÍCIA MAZZARINO, HELOÍSA S. PITZ, CLARISSA FELTRIN, ANA PAULA L. VOYTENA, DANIELA S. COELHO, NAIRA F.Z. SCHNEIDER, ENILTO O. NEUBERT, CLÁUDIA M.O. SIMÕES, MARCELO MARASCHIN
Publikováno v:
Anais da Academia Brasileira de Ciências, Vol 92, Iss 4 (2020)
Abstract Pectin (PC) extracted from a solid residue from cassava roots (Manihot esculenta Crantz) was used to coat nanoparticles (NP) containing β-carotene (BC) aiming at the gastrointestinal administration of this lipophilic nutraceutical. The NP w
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ba12dd0ee70d40c18ceaceb09bc0d8d5
Publikováno v:
Indonesian Journal of Chemistry, Vol 18, Iss 4, Pp 688-695 (2018)
Chicken feet is one of sources used to produce biodegradable films due to inexpensive and abundant source. Chicken feet contains extracted gelatin amount of 27.61 to 33%. This biofilm was prepared from cassava bagasse starch with citric acid as cross
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f447cc5e95db448fa1fc713023c7f11c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
The availability and reliability of energy sources and the consequences of their use on ecosystems are critical problems in Nigeria and across the globe. The quest for cleaner fuels for various consumer, industrial, and commercial applications has pr
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::02583c00c5022e31622f940134943ac6