Zobrazeno 1 - 10
of 787
pro vyhledávání: '"carminic acid"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Ferreira, Simone C.R. a, Oliveira, M. Conceição b, Pais, Alberto A.C.C. a, de Melo, J. Sérgio Seixas a, ⁎
Publikováno v:
In Talanta 1 April 2025 285
Autor:
H. Yogesh, G. Pooja, M.Madhan Kumar, M. Sangeetha, R. Kumaran, M.D. Balakumaran, R. Mythily, P. Tamizhdurai, V.L. Mangesh
Publikováno v:
South African Journal of Chemical Engineering, Vol 47, Iss , Pp 28-38 (2024)
Wide variety of cosmetics was frequently colored using synthetic coloring agents. They were used despite being harmful due to their brightness and exceptional color clarity. Researchers' attention was drawn to recent experiments that substituted natu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3c1010e304464595b5305325c5a4769e
Autor:
Pilar González-Román, Diana Hernández-Oaxaca, Rafael Bustamante-Brito, Marco A. Rogel, Esperanza Martínez-Romero
Publikováno v:
Insects, Vol 15, Iss 10, p 783 (2024)
The cochineal insect Dactylopius coccus Costa (Hemiptera) has cultural and economic value because it produces carminic acid that is used commercially. In this study, distinct fungi were cultured from dissected tissue and identified as Penicillium, Co
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6f35cd95a59d4dad9b50ac5cdec28687
Publikováno v:
Chemistry Teacher International, Vol 5, Iss 1, Pp 1-9 (2023)
This article describes two of the most common natural sources of red anthraquinones that have been used since antiquity for textile dyeing and as lake pigments, namely cochineal insect and the roots of Rubia and Relbunium plants. Carminic acid is the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/19ce0fe54de2406ebc8ec77c11d27792
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
EFSA Panel on Additives and Products or Substances used in Animal Feed (FEEDAP), Vasileios Bampidis, Giovanna Azimonti, Maria de Lourdes Bastos, Henrik Christensen, Birgit Dusemund, Mojca Fašmon Durjava, Maryline Kouba, Marta López‐Alonso, Secundino López Puente, Francesca Marcon, Baltasar Mayo, Alena Pechová, Mariana Petkova, Fernando Ramos, Yolanda Sanz, Roberto Edoardo Villa, Ruud Woutersen, Gabriele Aquilina, Paul Brantom, Jürgen Gropp, Kettil Svensson, Luca Tosti, Montserrat Anguita, Jaume Galobart, Orsolya Holczknecht, Paola Manini, Matteo Lorenzo Innocenti, Maria Vittoria Vettori, Fabiola Pizzo
Publikováno v:
EFSA Journal, Vol 20, Iss 10, Pp n/a-n/a (2022)
Abstract Following a request from the European Commission, EFSA was asked to deliver a scientific opinion on the re‐evaluation of the safety and efficacy of carmine (sensory additive, functional group: colourants – substances that add or restore
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a2369d7b2ed84d29b9116738839be193