Zobrazeno 1 - 10
of 45
pro vyhledávání: '"budu"'
Autor:
Yetti Marlida, Malikil Kudus Susalam, Harnentis Harnentis, Jamsari Jamsari, Nurul Huda, Wan Norhana Md Noordin, Lili Anggraini, Laily Rinda Ardani
Publikováno v:
Journal of Advanced Veterinary and Animal Research, Vol 10, Iss 4, Pp 801-808 (2023)
Objective: This research aims to investigate the microbial diversity of Budu prepared from fresh and frozen fish from the Pariaman and Pasaman districts in West Sumatra Province, Indonesia, as well as provide basic information about Budu quality. Mat
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4ac60abeeb3d4a0f97a153b99efddca1
Publikováno v:
Jurnal Hilirisasi IPTEKS, Vol 5, Iss 4, Pp 219-226 (2022)
Kegiatan pelatihan pengolahan sekaligus pengawetan melalui teknik fermentasi ikan budu berbahan dasar ikan berukuran sedang-besar menjadi produk bernilai jual tinggi telah dilakukan kegiatan di daerah Pasie Desa Mailelepet Kabupaten Kepulauan Mentawa
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/71213389a24f47d09279813582807291
Autor:
Meyer, James H., author
Publikováno v:
Red Star over the Black Sea : Nâzim Hikmet and his Generation, 2023.
Externí odkaz:
https://doi.org/10.1093/oso/9780192871176.003.0006
Publikováno v:
Malaysian Journal of Syariah and Law, Vol 10, Iss 1 (2022)
Budu or fish sauce is a traditional food of the East Coast communities in Peninsular Malaysia that is produced through a fermentation process between 6 to 12 months in the covered containers known as unprocessed budu. Meanwhile, the processed budu is
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e39453be387b4510b35bfcd45d2554d0
Autor:
Yetti Marlida, Nurul Huda, Harnentis, Yuliaty Shafan Nur, Nuri Mekar Lestari, Frederick Adzitey, Mohd Rosni Sulaiman
Publikováno v:
Potravinarstvo, Vol 15, Pp 460-466 (2021)
Budu is a fermented food resulting from the activities of microorganisms like lactic acid bacteria and yeast. Budu, therefore, serves as a source of probiotics that can have beneficial effects on livestock and humans. Nonetheless, their selection has
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a7fffd4129814849827c56dd0dd424f5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Mohd Tarmizi Hasrah
Publikováno v:
Jurnal Bahasa, Vol 19, Iss 2, Pp 199-230 (2019)
Makalah ini membincangkan gejala penasalan vokal dialek Melayu Hulu Pahang dengan tumpuan khusus kepada subdialek Budu. Penumpuan ini dilakukan disebabkan gejala penasalan vokal dalam subdialek tersebut sangat unik berbanding dengan subdialek lain ya
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/04ec4032b33746efba1cb307361a9af6
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Jurnal Peternakan Indonesia, Vol 20, Iss 1, Pp 29-36 (2018)
Asam glutamat merupakan asam amino building blocks asam amino lainnya dan neurotransmitter pembentuk citra rasa. Bakteri Asam Laktat (BAL) adalah salah satu mikrooganisme penghasil asam glutamat yang banyak terdapat pada produk fermentasi. Ikan budu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1305a95ea30b476583dc03301edc8dbc
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.